Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi ulažu u srpsko voćarstvo

Kinezi ulažu u srpsko voćarstvo


Gosti iz Kine upoznali su se s kapacitetima jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, džemova, sokova... Kineski investitori zainteresovani su za ulaganje u srpsko voćarstvo, izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić u fabrici „Budimka“ u Požegi, koju je danas posetio zajedno sa inves

Gosti iz Kine upoznali su se s kapacitetima jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, džemova, sokova...

Kineski investitori zainteresovani su za ulaganje u srpsko voćarstvo, izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić u fabrici „Budimka“ u Požegi, koju je danas posetio zajedno sa investitorima iz Kine.

- Potencijalni investitori iz Kine zainteresovani su za ulaganja u voćarski sektor u Srbiji, a „Budimka“ jedino uz pomoć novih investicija može ponovo postati lider na tržištu - rekao je Glamočić.


Neophodne investicije

Gosti iz Kine su se ovom prilikom upoznali s proizvodnim kapacitetima „Budimke“, jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, džemova, sokova i konzerviranog voća.

Ministar je ukazao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala u Srbiji i ocenio da su zato neophodna ulaganja u prehrambenu industriju, koja zemlji godišnje donosi više od dve milijarde evra od izvoza. Prema njegovim rečima, Vlada ima potencijal da nastavi borbu protiv korupcije, kao i da nastavi da privlači investitore, kako sa Istoka tako i sa Zapada.

Atraktivno tržište


- Samo tako možemo postati atraktivno tržište za nove investicije - poručio je Glamočić.
Ministar i kineski privrednici su posetili i voćarsko-zemljoradničku zadrugu „Arilje“.

Restrukturiranje
POSLUJU S DOBITKOM

Požeška „Budimka“ je 2008. godine privatizovana, a ugovor o privatizaciji je raskinut 2010. Preduzeće je u postupku restrukturiranja.Trenutno u fabrici radi oko 100 radnika, a poslednje četiri godine ova kompanija posluje s dobitkom.

Izvor: kurir-info.rs