Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi u Srbiji donirali milijardu i 250 miliona dinara!

Kinezi u Srbiji donirali milijardu i 250 miliona dinara!


Nas Kineza u Srbiji ima "kao blata", morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kada su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara - kaže jedan od inicijatora ove plemenite akcije Guo Sj

Nas Kineza u Srbiji ima "kao blata", morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kada su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara - kaže jedan od inicijatora ove plemenite akcije Guo Sjao

“Mi Kinezi od srca pomažemo Srbiji”, naziv je akcije koju su pokrenuli vlasnici kineskih radnji u celoj zemlji kako bi pomogli ljudima kojima je poplava odnela sve što su za života stvorili.

Odlična organizacija, velika solidarnost i saosećajnost naše braće s Dalekog istokadoprineli su da se do juče skupi preko pet miliona dinara koji su uplaćeni na račun Fondacije Dragice Nikolić, ali i hrana, ćebad, garderoba i obuća u vrednosti od čak milijardu i 250 miliona dinara, što je prosleđeno ugroženom stanovništvu, pišu Naše novine.

Predsednik kineske kulturne organizacije u Srbiji, ujedno i inicijator ove plemenite akcije, Guo Sjao, ističe novine da je ovo najmanje što mogu da urade za zemlju u kojoj žive i rade.

- Nas Kineza u Srbiji ima “kao blata”, morali smo da se organizujemo i da pomognemo u ovakvoj situaciji. Akcija je krenula u nedelju, kad su vlasnici gotovo svih kineskih butika u Beogradu donirali hranu, vodu, odeću i obuću u vrednosti od preko milijardu dinara, koju smo odneli ispred Sajma, odakle je poslata u najugroženija područja – kaže Sjao.

Iako je pomoć koju su vlasnici 120 kineskih firmi u Srbiji skupili u robi i hrani impozantna, tu nije bio kraj njihovoj humanosti, jer su već u ponedeljak krenuli s prikupljanjem novčanih sredstava.

- Pored akcije sakupljanja hrane i stvari za ugožene ljude, u ponedeljak smo ovde ispred tržnog centra u Bloku 70 počeli s prikupljanjem novca i već prvog dana smo skupili tri miliona dinara. Tu nisu donirali samo vlasnici radnji, već svi Kinezi u Srbiji, a prilog od 2.000 dolara dala je i naša ambasada – kaže on.

Prvobitno je planirano da akcija traje do srede, ali smo kada su videli razmere tragedije, odlučili su da je produže do petka.

Trenutno smo prikupili preko pet miliona dinara, ali verujemo da će na kraju ta suma biti znatno veća. Sve uplaćujemo na račun Fondacije Dragice Nikolić, a sutra bi trebalo da nas poseti i sam predsednik Tomislav Nikolić – navodi Sjao.

Izvor: telegraf.rs