Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi oduševljeni ljepotama Zadra

Delegacija Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) iz Hrvatske vratila se iz kineskog grada Ningbo u kojemu je sudjelovala na 6. Međunarodnom investicijskom forumu u Kini (International Infrastructure Investment and Construction Forum).
Kinezi oduševljeni ljepotama Zadra
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Delegacija Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) iz Hrvatske vratila se iz kineskog grada Ningbo u kojemu je sudjelovala na 6. Međunarodnom investicijskom forumu u Kini (International Infrastructure Investment and Construction Forum).

Delegacija Chinese Southeast European Business AssociationaRiječ je o sajmu koji se svake godine u lipnju održava u Kini, a Zadra na sajmu dosad nije bilo ni kroz ponudu gospodarskih projekata, ali ni promociju turizma. Stoga je ovaj sajam bio izuzetno značajan za otvaranje novim tržištima, posebice zbog projekta uspostave zračnog mosta Kina - Hrvatska. Veliku nadu u sajam polagala je i Zračna luka Zadar jer je prvi put na nekom kineskom sajmu predstavljen projekt ulaganja u rekonstrukciju Luke za koju po najnovijem izračunu trebaju 53 milijuna kuna.

Ostvareni prvi kontakti

Nakon povratka iz Kine razgovarali smo sa predsjednmikom CSEBA-e, Marijom Rendulićem, koji je još uvijek pod dojmovima tamošnjih reakcija na promotivni materijal što ga je prezentirao o zadarskom kraju.

- Kinezi su oduševljeni Zadrom, razdijelio sam brdo materijala jer je interes bio velik, a i dvorane su u vrijeme promocije bile pune. Jednostavno su oduševljeni ljepotama zadarskog kraja, a kako smo imali štand samo za promociju Zadra veliki su interes pokazali i kineski turoperateri. Na štandu su uzeli brojne materijale, a pokazao sam im i film o Zadru i Zadarskoj županiji i reakcije su više nego dobre. Moram naglasiti kako smo Zadar prezentirali zahvaljujući ogromnoj podršci Zračne luke Zadar, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice - kaže Rendulić.

Zbog pozitivnih prvih efekata na sajmu, nastavit će s promocijom zadarskog turizma. Iako CSEB-a u Kini radi općenito na promociji hrvatskog turizma i gospodarskih projekata, Zadar im je posebno važan zbog realizacije plana letova Chongqing - Zadar.

- Nastavljamo kontakte sa kineskim turoperaterima i dogovorili smo da im nakon sajma pošaljemo ponudu letova. Riječ je o letovima kojima mogu doći do Zadra dok se ne upostavi zračni most Kina - Hrvatska, kako bi zainteresiranim turistima olakšali plan dolaska. Ne želimo da im odgoda projekta direktne linije do Zadra bude pepreka dolasku pa im upravo sastavljam najbolju ponudu letova do Zadra, najavljuje predsjednik CSEBA-e.

Odgođen promotivni let

Uspostavili su i kontakte sa kineskim tvrtkama koje su također pokazale veliko zanimanje za ulaganja u hrvatske projekte. Očekuju se reakcije kineskih investitora, ne odmah jer su Kinezi vrlo spori u odlučivanju, te svaki detalj prije bilo kakvog ulaganja razrađuju do najsitnijih detalja. Ovo je zasad jedini put kojim se može ići jer osim promocije na 6. Međunarodnom investicijskom forumu u Kini zasad nema drugih načina.

Naime, od dugo najavljivanog promotivnig leta Chongqing - Zadar koji je trebao dovesti kineske novinare i turoperatore zasad nema ništa. A to je planirano kao najveća ovogodišnja promocija zadarskog turizma, obzirom da bi reportaže o Zadru i okolici bile objavljene u njhovim najtiražnijim medijima.

- Promociju leta, nažalost, odgodila je velika nesreća na trajektu koja je Kinu zavila u crno. Odgodili su let do Zadra jer ne bi bilo primjereno da su njihovi dužnosnici nakon nesreće otputovali iz zemlje. No, nadamo se kako će do ovog leta uskoro doći i kako će se Kinezi konačno uvjeriti u ljepote zadarskog kraja, što bi pospješilo i realizaciju projekta uspostave letova Zadar - Chongqing, zaključuje Rendulić.

Izvor: zadarskilist.hr