Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi hoće našu garderobu

Kinezi hoće našu garderobu


Prvi „Fešn vik Srbija” u kineskom gradu Nimbu biće održan od 22. do 24. oktobra, gde će kolekcije predstaviti pet srpskih modnih kreatora. Osim što je to značajno za naš svet mode, organizatori skreću pažnju na to da je Sajam mode bitan i za razvoj tekstilne industrije, te pozivaj

Prvi „Fešn vik Srbija” u kineskom gradu Nimbu biće održan od 22. do 24. oktobra, gde će kolekcije predstaviti pet srpskih modnih kreatora. Osim što je to značajno za naš svet mode, organizatori skreću pažnju na to da je Sajam mode bitan i za razvoj tekstilne industrije, te pozivaju ovdašnje proizvođače odeće da im se jave. Nimbo ima šest miliona stanovnika, a na stotinak kilometara je Šangaj, koji je uz Hongkong za Kineze svetski grad mode. Za naš grad, ali i za predstavnike tekstilne industrije, bitno je i to što je Grad Novi Sad i kineski grad Nimbo pobratimi. Na Sajmu mode u Nimbu garderoba će biti upotpunjena nakitom od „Svarovski” kristala koji se radi u radionici u Novom Sadu.

–- Kinezi su raspoloženi za saradnju s našim tekstilnim preduzećima – kaže Damir Karćaš iz Društva srpsko-kineskog prijateljstva. – Zato radimo na tome da pronađemo preduzetnike koje će da odu tamo i izlože program koji rade. Apelujemo da nam se jave ukoliko žele da otvore tržište u Kini. Mi imamo način da ih predstavimo. Kinezi obećavaju da će doći 200 kupaca iz sveta tekstila, predstavnici trgovinskih lanaca i konfekcionari.

Oni hoće da kupe sve što je proizvedeno van Kine i spremni su da plate i više nego što kod njih košta. To je trend koji je prisutan već tri četiri godine i treba ga iskoristiti, ne samo zato što je Kina ekonomska sila već što je kinesko tržište najzad otvoreno za strance. Doskora je bila praksa da je kinesko tržište šilo za gotovo ceo svet, a sada oni hoće da kupe garderobu od drugih.

Karćaš podvlači da ovdašnji tekstilni radnici treba da otklone predrasude da nisu sposobni za nastup u Kini zbog veličine tamošnjeg tržišta. Nije ideja da se pokrije kinesko tržište već da se ovdašnji tekastilci predstave u Kini i prodaju onoliko koliko su u mogućnosti da sašiju.
– Kinezi hoće da kupe strane brendove u bilo kojem obliku.

Kod njih je sajam mesto gde se prodaje i kupuje, a ne kao ovde, da se dođe i pogleda. Kažu da im nedostaje dečja garderoba, taj region je najpoznatiji po proizvodnji muške garderobe, imaju razvijenu i liniju ženske odeće, ali kažu da im nedostaju. Mi nismo sigurni šta im to znači – naglašava Karćaš, i dodaje da su čuli za nas i da su raspoloženi za saradnju.

 

Izvor: vesti.krstarica.com