Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi grade luku kod Pupinovog mosta

Kinezi grade luku kod Pupinovog mosta


Kina i Srbija potpisale su memorandum koji predviđa zajednički rad na projektu izgradnje luke kod mosta "Mihajlo Pupin", na levoj obali Dunava, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat. Memorandum su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i osnivač kompanije "China Environmental Energy

Kina i Srbija potpisale su memorandum koji predviđa zajednički rad na projektu izgradnje luke kod mosta "Mihajlo Pupin", na levoj obali Dunava, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat. Memorandum su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i osnivač kompanije "China Environmental Energy Holdings Co Ltd." Bili Ngok.

U slučaju da Studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji tog projekta: projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja.

Memorandum je u sklopu zajedničkih aktivnosti kompanija iz dve zemlje na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela "puta svile".

Dokument nije ekskluzivnog karaktera i za očekivati je da se pokaže interes i drugih kineskih firmi za stvaranje multimodalnih saobraćajnih čvorova, uključujući luke, industrijske zone i slične objekte, na srpskom delu Dunava, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: mondo.rs