Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi dolaze u Hrvatsku - da se venčaju

Kinezi dolaze u Hrvatsku - da se venčaju


Mnogima u Evropi asocijacija na reč Hrvatska je more. Međutim, ne i Kinezima. Njima je za oko zapao severni deo Hrvatske, odnosno dvorac Trakošćan, gde dolaze da bi se venčali. Turisti iz severne i srednje Evrope za odmor u Hrvatskoj uglavnom biraju Jadran. Mađutim Japanci i Kinezi radije svraćaju u dvorac Trako

Mnogima u Evropi asocijacija na reč Hrvatska je more. Međutim, ne i Kinezima. Njima je za oko zapao severni deo Hrvatske, odnosno dvorac Trakošćan, gde dolaze da bi se venčali. Turisti iz severne i srednje Evrope za odmor u Hrvatskoj uglavnom biraju Jadran. Mađutim Japanci i Kinezi radije svraćaju u dvorac Trakošćan, koji su proglasili drugim najromantičnijim mestom u Evropi za sklapanje brakova.

"Japanci povremeno dolaze na obnovu zaveta venčanja, tu kad nas u kapelici. A pogotovo Kinezi, čija je platežna moć sve veća. Oduševljeni su lokacijom. Rado dolaze, a osnovne informacije su dobili preko interneta. Imamo zanimljiv sajt koji ih, uslovno rčeno, dovlači da dođu", kaže direktor dvorca Adam Pinatrić.

Dvorac Trakošćan godišnje poseti između 60 i 70 hiljada ljudi. Trakošćan je jedini dvorac u Hrvatskoj čiji enterijer nije menjan još od vremena prvih vlasnika - Draškovića. Danas je u državnom vlasništvu, i to na lokaciji koju lokalno stanovništvo zove "najlepši kemauček na svetu".

Izvor: vesti-online.com