Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi Crnogorcima grade auto-put do Srbije

Kinezi Crnogorcima grade auto-put do Srbije


Crnogorska strana očekuje da pregovori i administrativne aktivnosti u vezi sa projektom autoputa budu okončani do kraja januara. PODGORICA - Predstavnici Ministarstva saobraćaja Crne Gore i kineske kompanije "CC" počeće pregovore o ugovoru o izgradnji dela auto-puta Podgorica-Kolašin.To je prioritetna deonica

Crnogorska strana očekuje da pregovori i administrativne aktivnosti u vezi sa projektom autoputa budu okončani do kraja januara.

PODGORICA - Predstavnici Ministarstva saobraćaja Crne Gore i kineske kompanije "CC" počeće pregovore o ugovoru o izgradnji dela auto-puta Podgorica-Kolašin.

To je prioritetna deonica auto-put Bar - Boljare.

Pregovaraće se o izradi glavnog projekta o izgradnji, nabavci i ugradnji opreme za taj put.

Portparol Ministarstva saobraćaja, Jelena Raspopović, kazala je da crnogorska strana očekuje da pregovori i administrativne aktivnosti u vezi sa projektom autoputa budu okončani do kraja januara.

Crnogorski ministar saobraćaja, Ivan Brajović, izrazio je ranije očekivanje da će početak gradnje budućeg autoputa Bar-Boljare, odnosno do granice sa Srbijom, otpočeti u prvom kvartalu ove godine.

Izgradnja deonice od Podgorice do Kolašina, budućeg autoputa Bar-Boljare, poverena je kineskoj kompaniji "CC internacional", koja je ponudila da tu deonicu, najtežu na trasi čitavog autoputa, izgradi za 800 miliona evra kreditom kineske državne Eksim banke.

Izvor: kurir-info.rs