Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi će graditi u Kotoru

Kinezi će graditi u Kotoru


KOTOR - Razvojna banka Kine finansijski će podržati izgradnju stambeno-poslovnog naselja u Kavču čija je ukupna vrednost oko 35 miliona evra, saopšteno je na konferenciji za novinare u Opštini Kotor. O izgradnji naselja od 1.500 stambenih jedinica sa svim propratnim sadržajima, bilo je reči na sastanku preds

KOTOR - Razvojna banka Kine finansijski će podržati izgradnju stambeno-poslovnog naselja u Kavču čija je ukupna vrednost oko 35 miliona evra, saopšteno je na konferenciji za novinare u Opštini Kotor.

O izgradnji naselja od 1.500 stambenih jedinica sa svim propratnim sadržajima, bilo je reči na sastanku predstavnika Opštine Kotor, Vlade Crne Gore, Unije slobodnih sindikata, Crnogorskog fonda za solidarnu izgradnju, Razvojne banke Kine i Čungking međunarodne korporacije za ekonomsku i tehničku saradnju (CICET).

Razvojna banka Kine voljna je da investira u ovaj projekat, a CICET bi radio na njegovoj izgradnji. Gradonačelnica Marija Ćatović je istakla da će doprinos realizaciji pomenutog projekta opština dati i tako što neće naplatiti komunalnu taksu.

Ona je naglasila da zainteresovanost renomiranih kineskih investitora predstavlja podstrek za dalje aktivnosti na realizaciji tog važnog projekta.

Predsednik odbora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović rekao je da je u pitanju kvalitetna gradnja i da će cena stanova biti 30 do 50 odsto povoljnija nego na tržištu.

- Za one koji nisu kreditno sposobni biće pružena i mogućnost otplate putem lizinga, a određen broj stanova će biti opredeljen za socijalno najugroženije - kazao je Popović.

Ugovori se sklapaju sa preduzećima i lokalnom samoupravom, a Popović je izrazio nadu da će se o ovom projektu detaljnije govoriti početkom naredne godine.

Sa kineskom firmom biće formirano zajedničko preduzeće koje neće delovati samo u oblasti izgradnje stambenih objekata, već i razvoja industrije građevinskog materijala, čime se stvaraju preduslovi za otvaranje novih radnih mesta.

KREDIBILNI MEĐUNARODNA korporacija za ekonomsku i tehničku saradnju koja će sa saradnicima realizovati projekat ima godišnji obrt od oko 62 milijarde evra. Kineska korporacija je pored izgradnje naselja u Kavču zainteresovana i za realizaciju sličnog projekta u Bandićima (u danilovgradskoj opštini).

Izvor: novosti.rs