Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineze zanimaju autoindustrija i infrastruktura

Kineze zanimaju autoindustrija i infrastruktura


Očekujemo velike investicije iz Kine u Kragujevcu, i to u skorijem periodu. Ovo očekivanje izneo je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, posle sastanka sa predstavnicima kineske pokrajine Liaoning, grada Dandonga i kompanije SG Automotive group - Huanghai motors.

Očekujemo velike investicije iz Kine u Kragujevcu, i to u skorijem periodu.

Ovo očekivanje izneo je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, posle sastanka sa predstavnicima kineske pokrajine Liaoning, grada Dandonga i kompanije SG Automotive group - Huanghai motors.

Kinezi su posetili Kragujevac i razgovarali sa čelnicima grada, Regionalne privredne komore i Grupe Zastava vozila o mogućnostima saradnje i investiranja.

„Ovo je novi impuls razvoju ekonomske i trgovinske saradnje Srbije i Kine, podrška i oslonac. Došli smo isključivo zbog automobilske industrije, ali smo istovremeno iskoristili priliku da se upoznamo sa situacijom u Kragujevcu, mogućim ulaganjima u infrastrukturu, kao i druge privredne oblasti. Naša vlada, uz pomoć svih svojih mehanizama i pozitivnih propisa, učiniće sve što je moguće da olakša i ubrza saradnju sa budućim partnerima na ovim prostorima“, najavio je Wang Liwei, načelnik Sektora za spoljnu trgovinu i privrednu saradnju kineske pokrajine Liaoning.

Gradonačelnik Nikolić je sa sardnicima predstavio gostima potencijale Kragujevca i uslove koje država nudi investitorima u Srbiji.

„Ponudili smo investitorima iz Kine ozbiljne projekte koje država ovde planira da realizuje i očekujem prvi konkretan dogovor već krajem godine“, istakao je Nikolić.

Izvor: esumadija.com