Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesku garderobu podvaljuju kao italijansku

Kinesku garderobu podvaljuju kao italijansku


Nedavno sam u jednom beogradskom butiku kupila haljinu na čijoj je deklaraciji stajalo da je poreklom iz Italije. Nekoliko dana kasnije svratila sam do Kineza u Bloku 70 i videla da potpuno ista haljina koju sam platila 2.400, tamo košta 1.200 dinara, priča Beograđanka Ivana V. Potpuni bes, kaže doživela je k

Nedavno sam u jednom beogradskom butiku kupila haljinu na čijoj je deklaraciji stajalo da je poreklom iz Italije.

Nekoliko dana kasnije svratila sam do Kineza u Bloku 70 i videla da potpuno ista haljina koju sam platila 2.400, tamo košta 1.200 dinara, priča Beograđanka Ivana V.

Potpuni bes, kaže doživela je kada je po dolasku kući pregledala haljinu koju je kupila u butiku.

- Čim sam se vratila, pregledala sam haljinu i na unutrašnjem delu otkrila da joj je prava deklaracija isečena, i da je na tom mestu našivena nova etiketa na kojoj piše da je poreklom iz Italije. Ne samo da je našivena ukrivo, nego je i potpuno aljkavo urađena, i jasno se vidi da je falsifikat. Tek tad sam poludela, jer ispada da pre nego što kupimo neki odevni predmet da bi bili sigurni da nije podvala moramo pregledati svaki njegov šav. Ili da se jednostavno svi počnemo oblačiti kod Kineza - revoltirana je Ivana.Sličnih priča kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, ima mnogo, što samo potvrđuje da je rad tržišne inspekcije po pitanju kontrole odeće i obuće u Srbiji ravan nuli.


- Inspekcija jednostavno ne kontrolišu trgovce odeće, pa ovi bukvalno rade šta hoće - kaže Papović.

Izvor:http://www.smedia.rs