Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Sloveniiji predstavilo ''Kineski san''

Dana 18. lipnja, otpravnik poslova Veleposlanstva NR Kine u Sloveniji, Zhou Qian, u poslovnom klubu i na poziv Nove Slovenije - Kršćanske ljudske stranke (N.Si.) održao je predavanje pod nazivom ''Kineski san - nastavak reforme i suradnja sa čitavim svijetom''. Zhou Qian je svim prisutnima predstavio velika dost
Kinesko veleposlanstvo u Sloveniiji predstavilo ''Kineski san''
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Dana 18. lipnja, otpravnik poslova Veleposlanstva NR Kine u Sloveniji, Zhou Qian, u poslovnom klubu i na poziv Nove Slovenije - Kršćanske ljudske stranke (N.Si.) održao je predavanje pod nazivom ''Kineski san - nastavak reforme i suradnja sa čitavim svijetom''.

Zhou Qian je svim prisutnima predstavio velika dostignuća Kine u gospodarstvu i na društvenom polju u posljednih trideset godina, odnosno otkako je počela provedba politike reforme i otvaranja prema svijetu. Djelatnik kineskog veleposlanstva istaknuo je da Kina ima samopouzdanja i uvjete kada je u pitanju daljnje promicanje reformi za održavanje brzog gospodarskog i društvenog razvoja u narednih 30 godina.

Kina nije samo postigla brzi razvoj, već je i uvelike dala doprinos gospodarskom rastu i snažno odgovorila na sve izazove gospodarske krize. ''Kineski san'', u koji kineski narod vjeruje i ulaže napore i očekivanja nije samo san o ponovnom oživljavanju kineske nacije, nego i san koji plodove svoga razvoja želi dijeliti i s drugima. Odnosno i s ostalim zemljama svijeta, uključujući i Sloveniju.

Kina i Slovenija trebale bi dobro iskoristiti tradicionalno bilateralno prijateljstvo i mehanizme suradnje između Kine i zemalje srednjoistočne Europe, u cilju promicanja bilateralne gospodarske i trgovinske suradnje u različitim područjima da bi se postigao napredak.

Sastanak i predavanje održani su u toploj i prijateljskoj atmosferi. Prisutni su bili predstavnici parlamenta, slovenskih političkih stranaka te tvrtki. Svi su redom nahvalili kineska postignuća, posebice nakon što su produbili razumijevanje koncepta ''kineskog sna''. Između ostalog prisutni su sa zaposlenicima kineskog veleposlanstva razmijenili mišljenja o izazovima s kojima se suočava razvoj kineskog gospodarstva i društva te o kineskoj urbanizaciji i kinesko-slovenskoj gospodarskoj suradnji.

Izvor: croatian.cri.cn