Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Makedoniji održalo izložbu fotografija ''Ljepota Kine''

Kinesko veleposlanstvo u Makedoniji održalo izložbu fotografija ''Ljepota Kine''


Dana 19. studenoga kinesko veleposlanstvo u Mekedoniji je održalo izložbu fotografija ''Ljepota Kine'' u makedonskom državnom muzeju u Skoplju. Kineski veleposlanik u Makedoniji Cui Zhiwei je održao govor na otvorenju, na kojem je pristustvovalo više od 150 ljudi. Cilj održavanja ove izložbe je proslava 20. o

Dana 19. studenoga kinesko veleposlanstvo u Mekedoniji je održalo izložbu fotografija ''Ljepota Kine'' u makedonskom državnom muzeju u Skoplju. Kineski veleposlanik u Makedoniji Cui Zhiwei je održao govor na otvorenju, na kojem je pristustvovalo više od 150 ljudi.

Cilj održavanja ove izložbe je proslava 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Makedonije, a izložba će trajati 3 dana nakon čega seli u Tetovo, Prilep i Ohrid.

Slika: Kineski veleposlanik u Makedoniji Cui Zhiwei drži govor na otvorenju izložbe fotografija ''Ljepota Kine''

Cui je u svom govoru istaknuo kako je lijepa Kina želja kineskog naroda prema boljem životu, što ne uključuje samo prirodne ljepote, nego i humanističke ideje. Kako bi ostvorila ovu želju, Kina treba ne samo naslijeđivati, nego također graditi i očuvati. Kina treba zeleni, skladni i održivi ekonomski rast, zato Kineska vlada sada odabra praktične mjere, mijenja način ekonomskog razvoj, poštuje tradicionalnu kulturu i čuva prirodni okoliš. Kineski veleposlanik je također izrazio želju da sve više i više Makedonca dolazi u Kinu kako bi vidjeli ljepote Kine, upoznaju je, razumiju, te rade na doprinosu za razvoj prijateljskih odnosa i suradnje na različitim područjima između dvije zemlje.

Slika: Posjetitelji gledaju izložbu

Poslije otvaranja, posjetitelji su gledali više od 60 fotografija na izložbi. Atmosfera je bila topla, mnogi su bili zainteresirani za kineski prirodni pejzaž, tradicionalnu kulturu i svakodnevni život prikazan na fotografijama.

Izvor: croatian.cri.cn