Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj prvi put održalo djelatnost ''Otvoreni dan veleposlanstva''

Rano u jutro 1. listopada 2012. je kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj po prvi puta održalo djelatnost ''Otvoreni dan veleposlanstva'', kojom prigodom je održana i svečano podizanje kineske zastave. Stotinjak nazočnij su bili predstavnici iseljenih Kineza u Hrvatskoj, osoblja kineskih finacijskih istitucija, kines
Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj prvi put održalo djelatnost ''Otvoreni dan veleposlanstva''
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Otvoreni dan veleposlanstvaRano u jutro 1. listopada 2012. je kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj po prvi puta održalo djelatnost ''Otvoreni dan veleposlanstva'', kojom prigodom je održana i svečano podizanje kineske zastave. Stotinjak nazočnij su bili predstavnici iseljenih Kineza u Hrvatskoj, osoblja kineskih finacijskih istitucija, kineskih novinara u Hrvatskoj, profesora kineskog jezika, profesora Konfucijskog instituta, predstavnika stranih studenada u Hrvatskoj itd. Okupljeni Kinezi su tog dana u dobroj atmosferi zajedno proslavili 63. rođendan svoje domovine.

Lagano podizanje crvene zastave s pet zvjezdica uz taktove nacionalne himne, svi nazočni su pozdravili velikim pljeskom.

Otpravnik poslova kineskog veleposlanstva Zhao Qiaoliang je održao prigodni govor. On je najprije svima popželio sretan Blagdan punog mjeseca i kineski Nacionalni dan. U svom govoru je istaknuo kako su Kinezi u proteklih 63. godine, pod vodstvom KPK, i velikim nastojanjem nekoliko generacija postigli nemjerljiv uspjeh, posebno nakon reformi i otvaranja prema svijetu, a razvoj vidljiv u području politike, godpodarstva, kulture i društva je u uzlaznoj putanji. Svekolika nacionalna snaga Kine je snažnija nego ikada prije, a životni standard stanovništva se bitno poboljišao. Nadolazeće osamnaesto zasjedanje Svekineskog narodnog kogresa će donijeti plan izgradnje socijalističkog modernog društva u budućnosti.

Dodao je kako se ove godine obilježava 20. godišnica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Republike Hrvatske. U proteklih 20 godina, bilateralni odnosi su postigli veliki zamahu. Razmjene na višoj razini su se sve češće, učvršćuje se međusobno poverenje dviju zemalja, suradnja u svim područjima napreduje. U svibnju ove godine, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo je boravio u službenom prijateljskom posjetu u Hrvatskoj. Wu i čelnici Hrvatske su postigli suglasnost o daljnjoj sveobuhvatnoj suradnji dviju naroda kako bi bilateralnim odnosima ubrizgavali novu energiju. Osim toga, dvije strane održale su i prijem u povodu Blagdana proljeća, koncert, umjetničku izložbu i niz drugih prigodnih djelatnosti među kojima i svečano otvorenje prvog konfucijskog instituta. Kina će s Hrvatskom zajedno nastojati nastaviti širiti suradnju u područjima gospodarstva i investicije, kako bi potencijal suradnje urodio konkretnim plodovima.

Izvor: croatian.cri.cn