Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj priredilo slavljenički koncert

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj priredilo slavljenički koncert


Uvečer 13. lipnja kinesko veleposlanstvo u Zagrebu je priredilo slavljenički koncert povodom 20. obiljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske. Koncert je predvodila hrvatska poznata čelista Ana Rucner. Otvarajući koncert ona je izvela kinesku klasičnu tradicionalnu pjesmu „Jasmin". Poslij

Uvečer 13. lipnja kinesko veleposlanstvo u Zagrebu je priredilo slavljenički koncert povodom 20. obiljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske.

Koncert je predvodila hrvatska poznata čelista Ana Rucner. Otvarajući koncert ona je izvela kinesku klasičnu tradicionalnu pjesmu „Jasmin". Poslije je hrvatski poznati gudački kvartet s kineskim i hrvatskim umjetnicima odsvirao kineske i strane pjesme. A ženski kor veleposlanstva i gudački kvartet su zajedno pjevali kineske pjesme i dobili topal aplauz gledatelja.

Velesposlanik Shen Zhifei je na koncertu rakao da tijekom 20 godina nakon uspostave diplomatskih odnosa, prijateljski i suradnički odnosi između Kine i Hrvatske su ostvarili brzi razvoj. Uspješan posjet predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Hrvatskoj je ubrizgao novu snagu u razvoj bilateralnih odnosa. Dvije zemlje će i dalje jačati praktičnu suradnju u realizaciji uzajamne i obostrane koristi za budućnost.

Izvor: croatian.cri.cn