Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj održalo 12. natjecanje "Kineski most"

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj održalo 12. natjecanje "Kineski most"


1.lipnja u Konfucijevom institutu u Zagrebu uspješno je održano 12.natjecanje u poznavanju kineskog jezika "Kineski most" za područje Hrvatske, koje inače okuplja studenete kineskog iz cijelog svijeta. Mnogo lokalnih ljubitelja kineskog jezika pridružilo se ovogodišnjem natjecanju, čija kvaliteta i razina bil

1.lipnja u Konfucijevom institutu u Zagrebu uspješno je održano 12.natjecanje u poznavanju kineskog jezika "Kineski most" za područje Hrvatske, koje inače okuplja studenete kineskog iz cijelog svijeta.

Mnogo lokalnih ljubitelja kineskog jezika pridružilo se ovogodišnjem natjecanju, čija kvaliteta i razina bilježe znatno poboljšanje u odnosu na prethodne godine. Martin Morava, 24-godišnji student Sveučilišta u Zagrebu svojim je znanjem jezika i talentima osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju za područje Hrvatske , koji će potom predstavljati Hrvatsku u finalu u Kini. Kineski veleposlanik u Hrvatskoj, Shen Zhifei je pobjednicima uručio vrijedne nagrade te održao govor u kojem je istaknuo da mu je vrlo drago vidjeti sve više mladih Hrvata koji kroz učenje kineskog jezika postupno bolje razumijevaju Kinu i njezinu kulturu.

"Kineski most" već godinama pobuđuje entuzijazam studenata iz cijelog svijeta za učenje kineskog jezika, postavši važnom platformom mnogobrojnih ljubitelja kineskog jezika za razmjenu i učenje. Shen Zhifei se nada da će u budućnosti sve više ljubitelja kineskog jezika putem ove pozornice potpuno pokazati svoj talente, kako bi ostvarili svoj ​​"Kineski san"!

Izvor: croatian.cri.cn