Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori održalo „Dan Kine"

Kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori održalo „Dan Kine"


Dana 9. studenog je kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori, u veletrgovini Delta City u Podgorici održalo aktivnost pod nazivom „Dan Kine", na kojoj je bila predstavljena fotoizložba „Moderna Kina", izložba kineske odjeće i svile, kao i kineske hrane. Miodrag Vuković, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i

Dana 9. studenog je kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori, u veletrgovini Delta City u Podgorici održalo aktivnost pod nazivom „Dan Kine", na kojoj je bila predstavljena fotoizložba „Moderna Kina", izložba kineske odjeće i svile, kao i kineske hrane. Miodrag Vuković, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i europske integracije pri crnogorskoj Skupštini, Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice, veleposlanici raznih zemalja akreditirani u Crnoj Gori, kao i pripadnici raznih društvenih krugova, ukupno oko 300 ljudi je sudjelovalo na aktivnosti.

Na svečanost otvaranja su se obratili kineski veleposlanik u toj zemlji Zhi Zhaolin i gradonačelnik Podgorice Mugoša. Kineski veleposlanik je prvo izrazio zahvalnost svim sudionicima, karatko predstavivši niz doprinosa kojima je Kina kroz povijest zadužila ljudsku civilizaciju. Naglasio je kako je Kina u modelu socijalizma s kineskim posebnostima pronašla svoj put razvoja prilagođen kineskim okolnostima, i na ovom putu postigla povijesne uspjehe razvoja. Aktualni 18. Nacionalni kongres KP Kine će postaviti novi smjer razvoja za Kinu, te će ova zemlja nastaviti doprinositi svjetskom miru, harmoniji i prosperitetu, naveo je Zhi Zhaolin, izražavajući nadu da će sudionici, putem „Dana Kine" moći bolje upoznati Kinu. Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je iznio pohvale kineske tradicije i kulture, zahvalivši kineskom veleposlanstvu na ponovnoj organizaciji „Dana Kine" , manifestaciji koja je prvi put bila organizirana tijekom Blagdana proljeća prošle godine, jer je ovo jako dobra prigoda da se crnogorski građani bolje upoznaju s Kinom. On je naveo da se crnogorsko-kineski odnosi dobro razvijaju, i imaju dobru perspektivu. Podgorica, kao glavni grad zemlje, želi postati most između dvije zemlje.

Tijekom aktivnosti, kuhari iz kineskog veleposlanstva su pokazali svoje zavidno umijeće, dok su crnogorske manenkenke, uz kinesku tradicionalnu glazbu, pokazale reviju kineskih haljina „Qipao" i svile. Lokalni mediji su popratili aktivnosti dok su posjetitelji izrazili želju da se ova manifestacija nastavi i u buduće.

Izvor: croatian.cri.cn