Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski vetrogeneratori za vetropark u Plandištu

Kineski vetrogeneratori za vetropark u Plandištu


Kompanija NIS Energovind, kćerka kompanije NIS, potpisala je memorandum o saradnji s kineskom kompanijom Goldvind o isporuci vetrogeneratora za vetropark Plandište. U tom poslu značajnu pomoć predstavlja i kreditna podrška kineske EKSIM banke, koja će NIS-u odobriti kredit vredan 225 miliona dolara. Vetropark u P

Kompanija NIS Energovind, kćerka kompanije NIS, potpisala je memorandum o saradnji s kineskom kompanijom Goldvind o isporuci vetrogeneratora za vetropark Plandište. U tom poslu značajnu pomoć predstavlja i kreditna podrška kineske EKSIM banke, koja će NIS-u odobriti kredit vredan 225 miliona dolara. Vetropark u Plandištu biće snage 102 megavata.

Pomoćnik ministra energetike Miloš Banjac istakao je na privrednom panelu u okviru Četrvrtog ekonomskog foruma Kine i 16 zemlja SEE da energija vetra u Srbiji nije dovoljno iskorišćena, ali da se on nada da će u daljem razvoju tog sektora bolje biti iskorišćeni podsticaji države. U tom je smislu izrazio uverenje da će Srbija biti u prilici da ostvari cilj da do 2020. godine iz obnovljivih izvora poveća proizvodnju struje na 27 odsto, umesto 21.2, koliko je to sada.

Izvor: pancevac-online.rs