Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik: Velik potencijal za suradnju Kine i BiH

Kineski veleposlanik: Velik potencijal za suradnju Kine i BiH


SARAJEVO, 9.lipnja (Xinhua) -- Postoji ogromni potencijal za gospodarsku suradnju između Kine i Bosne i Hercegovine, posebice na području infrastrukture, istaknuo je ove nedjelje kineski veleposlanik u BiH , Dong Chunfeng. U zajedničkom intrevjuu za Xinhua i Fenu, Federalnu novinsku agenciju BiH, Dong je istaknuo

SARAJEVO, 9.lipnja (Xinhua) -- Postoji ogromni potencijal za gospodarsku suradnju između Kine i Bosne i Hercegovine, posebice na području infrastrukture, istaknuo je ove nedjelje kineski veleposlanik u BiH , Dong Chunfeng.

U zajedničkom intrevjuu za Xinhua i Fenu, Federalnu novinsku agenciju BiH, Dong je istaknuo da je Kina voljna uvoziti više proizvoda iz BiH, kako bi uravnotežila trgovinsku razmjenu.

Pozvao je BiH da poveća napore kako bi upoznala kinesko tržište sa svojim proizvodima, dodajući da postoji velik potencijal za suradnju na područjima energetike i infrastrukture.

Veleposlanik je spomenuo projekt toplane od 300-megawatta snage na sjeveru zemlje kao uspješni primjer suradnje dviju zemalja.

Kineska razvojna banka osigurala je zajam od 350 milijuna eura ( 462,8 mil.USD) za financiranje drugog velikog projekta nedaleko Doboja, gdje su radovi službeno krenuli 18.svibnja.

Dong, kineski veleposlaniku BiH od ožujka,rekao je da će raditi na unapređenju bilateralne suradnje na području politike, gospodarstva i kulture.