Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u Sloveniji održao predavanje na Seminaru za slovenske mlade poduzetnike


Dana 21. veljače 2013. veleposlanik NR Kine u Republici Sloveniji Zhang Xianyi je na poziv Američke gospodarske komore u Sloveniji održao predavanje sudionicima Seminara mladih poduzetnika ekonomije pri Sveučilištu Ljubljane. Veleposlanik Zhang je sudionike upoznao s dostignućima koje je Kina stekla tijekom tr

Dana 21. veljače 2013. veleposlanik NR Kine u Republici Sloveniji Zhang Xianyi je na poziv Američke gospodarske komore u Sloveniji održao predavanje sudionicima Seminara mladih poduzetnika ekonomije pri Sveučilištu Ljubljane.

Veleposlanik Zhang je sudionike upoznao s dostignućima koje je Kina stekla tijekom tridesetak godina razvoja gospodarstva te izazovima s kojima se Kina trenutno suočava. Također je između ostalog predstavio i ulagačku klimu u Kini i gospodarsko-trgovinske odnose između dviju zemalja. On je rekao, u proteklih 30 godina, Kina je postigla svojevrsnu ekonomsku revoluciju u povijesti čovječanstva, koja je promjenila sudbinu jedne petina ljudi u svijetu. Kina je dala velik doprinos svjetskom miru i razvoju. No, Kina je još uvijek zemlja u razvoju. Sada je kineski narod ujedinjen kao jedan te nastoji ostvariti ciljeve koji su predloženi na 18. Nacionalnom kongresu KP Kine, svladavajući mnogobrojne poteškoće. Kina se već odavno vidi kao jedna od najpreferiranijih odredišta za strane investicije. Kineska Vlada je uvodila povlaštenu politiku za poticanje stranog ulaganja u područjima inovativne i visoke tehnologije u srednjozapadnoj Kini. Mehanizam suradnje između Kine i srednjoistočne Europe te 12 mjera o suradnji koje je postavila Kina, napravili su odlične prilike za suradnju dviju strana. Slovenske kompanije trebaju posvetiti više pažnje Istoku te tamo tražiti nove prilike gospodarskog rasta.

Foto: Veleposlanik NR Kine u aktivnoj interakciji sa sudioncima Seminara mladih poduzetnika

Veleposlanik Zhang aktivno je razgovarao sa sudionicima Seminara, odgovarao na njihova pitanja o financijskoj krizi, izgledu kineskog razvoja u budućnosti, razlici između kineske i slovenske kulture te filozofiji kineskih poslodavaca.

Izvor: croatian.cri.cn