Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u Sloveniji o suradnji između Kine i srednjoistočne Europe

Kineski veleposlanik u Sloveniji o suradnji između Kine i srednjoistočne Europe


Dana 7. rujna kineski veleposlanik, Zhang Xianyi je dao intervju STA (Slovenska tiskovna agencija), razgovarajući o suradnji između Kine i srednjoistične Europe i kinesko-slovenskim odnosima. Ovog travnja, sastanak državnika iz Kine i zemalja srednjoistične Europe u Varšavi je promovirao entuzijazam za suradnj

Dana 7. rujna kineski veleposlanik, Zhang Xianyi je dao intervju STA (Slovenska tiskovna agencija), razgovarajući o suradnji između Kine i srednjoistične Europe i kinesko-slovenskim odnosima.

Ovog travnja, sastanak državnika iz Kine i zemalja srednjoistične Europe u Varšavi je promovirao entuzijazam za suradnju svih strana, naročito 12 mjera o suradnji koje je položio kineski premijer Wen Jiabao na sastanku, pokriva gospodarstvo, investiciju, kulturu kao i druge razne oblasti, što je otvorilo novu fazu za suradnju između Kine i srednjoistočne Europe. Bez sumnje i uložilo novu energiju za kinesko-slovensku suradnju, naveo je Zhang Xianyi.

Zhang kaže da je 6. rujna Tajništvo za suradnju između Kine i srednjoistočne Europe osnovano u Pekingu, što simbolizira da suradnja između Kine i srednjoistične Europe ima svoj pravi mehanizam.

Zhang je istaknuo da se ovih godina brzo razvijaju kinesko-slovenski odnosi, suradnje u raznim oblastima su postigle velik napredak. Obje strane imaju aktivnu komunikaciju na državnom nivou, produbljivalo je međusobno povjerenje. Bilateralna trgovina se stabilno razvija, obim trgovine postigao je novi rekord. Ovog travnja su premijeri dviju zemalja u Varšavi razgovarali o pojačanju bilateralne trgovine, povećanju međusobne investicije. Slovenija ima dobar geografski položaj, imamo povjerenje da će se Slovenija uspješno izvući iz krize, imamo i povjerenje u kinesko-slovenske trgovinske odnose. Da bi obje strane ulovile prilike, našle potencijal za razvoj, postoji mogućnost da će kinesko-slovenaka trgovinska suradnja postići novi rezultat.

Izvor: croatian.cri.cn