Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u RH održao govor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Kineski veleposlanik u RH održao govor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku


Shen Zhifei, veleposlanik NR Kine u Republici Hrvatskoj u petak, 19. travnja, održao je govor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pod nazivom ''Razvoj Kine daje novi poticaj suradnji između Kine, Hrvatske i zemalja srednjoistočne Europe''. Svojim govorom kineski veleposlanik predstavio je postignuća kineskog ubrzan

Shen Zhifei, veleposlanik NR Kine u Republici Hrvatskoj u petak, 19. travnja, održao je govor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pod nazivom ''Razvoj Kine daje novi poticaj suradnji između Kine, Hrvatske i zemalja srednjoistočne Europe''. Svojim govorom kineski veleposlanik predstavio je postignuća kineskog ubrzanog razvoja, mjere donešene nakon ''Dva zasjedanja'' te odnos Kine i Europe. Posebno je naglasio trenutni odnos Kine i Hrvatske te suradnju među dvjema zemljama.

Veleposlanik Shen po pitanju bilateralnih odnosa Kine i Europe te suradnje između Kine i Hrvatske istaknuo je da smatra da trenutni kinesko-europski odnosi imaju dobar razvojni trend te ostvaruju plodne rezultate na polju politike, gospodarstva i humanističkih znanosti. Ta tri područja već su postali glavna osnova suradnje između Kine i Europe.

U protekloj godini kineska ulaganja u Europu iznosila su 12,6 milijardi američkih dolara s odrzavanjem trenda ubrzanog razvoja.

Shen je također istaknuo činjenicu da 1. srpnja ove godine Hrvatska postaje punopravna članica EU što predstavlja novu, veliku platformu suradnje između Kine i Hrvatske. Kina je već jednu takvu platformu suradnje uspostavila sa zemljama srednjoistične Europe. Na obje strane prostor za ekonomska ulaganja čitavo se vrijeme povećava, a Hrvatska ima važan geostrateški položaj u EU pa će nakon službenog pristupanja Uniji postati dio velikog tržišta i jedninstvene carinske zone. Sve to pogodovat će kineskim ulaganjima u Hrvatsku, istaknuti sve njezine prednosti i pokazati sve potencijale.

Izvor: croatian.cri.cn