Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u Makedoniji sastao se s direktorom zone za tehnološki i industrijski razvoj


Kineski veleposlanik u Makedonji Wen Zhenshun se nedavno sastao s Viktorom Mizom, CEO-om Uprave zone za tehnološki i industijski razvoj te zemlje. Mizo je ponajprije izrazio dobrodošlicu kineskom veleposlaniku te je kineskim gostima predstavio informacije o izgradnji 14 zona za tehnološki i industijski razvoj u Make

Kineski veleposlanik u Makedonji Wen Zhenshun se nedavno sastao s Viktorom Mizom, CEO-om Uprave zone za tehnološki i industijski razvoj te zemlje. Mizo je ponajprije izrazio dobrodošlicu kineskom veleposlaniku te je kineskim gostima predstavio informacije o izgradnji 14 zona za tehnološki i industijski razvoj u Makedoniji.

Kineski anbasador u MakedonijiIstaknuo je da makedonska Vlada poduzela niz preferencijalnih mjera u poreznoj politici prema stranim poduzećima. Kako je naveo Mizo, Makedonija, u odnosu na druge europske zemlje, ima najniže cijene radne snage i nalazi se na važnom koridoru između Balkanskog poluotoka i Srednje Europe, a takošer posjeduje mnoge druge prednosti. Prema programu makedonske Vlade, država će u Gevgeliji na granici s Grčkom izgraditi tehnološki i industijski razvojni park čija bi površina trebala iznositi više od 50 hektara. Taj park bi bio posebno namijenjen kineskim poduzećima za ulaganja i izgradnju svojih tvornice. Uprava za tehnološki i industijski razvoj Makedonije pozdravlja te želi aktivno pomoći kvalificiranim kineskim poduzećima uložiti u spomenuti park. Kineski veleposlanik rekao je da je makedonska vlada uspostavila projekt parka namjenjen kineskim poduzećima koji omogućuje prednost u suradnji između sviju zemalja u 2016. Kinesko veleposlanstvo će nastaviti održavati komunikaciju s Upravom o ovom projektu te će aktivno koordinirati predlaganje poduzeća za ulaganje u park.

Izvor: Kinesko veleposlanstvo u Makedoniji