Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei posjetio Opatiju

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei posjetio Opatiju


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 1. travnja posjetio Primorsko-goransku županiju kao i poznati turistički grad Opatiju, razgovarao s županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom, zamjenikom župana Vidojem Vujićem, gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, kao i predsjednikom gradske skup

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 1. travnja posjetio Primorsko-goransku županiju kao i poznati turistički grad Opatiju, razgovarao s županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom, zamjenikom župana Vidojem Vujićem, gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, kao i predsjednikom gradske skupštine Opatije O'Brienom Schlaunichem. Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je sudjelovao u razgovorima. Nakon razgovora je kineski veleposlanik i hrvatski dužnosnici zajedno sudjelovali na konferenciji za novinare i dao intervju lokalnim medijima.

Shen Zhife posetio OpatijuŽupan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina je naveo da Hrvatska i Kina imaju tradicionalno prijateljstvo, da dvije zemlje vode dobru suradnju još od vremena bivše Jugoslavije. Komadina je 2002. godine, zajedno s Mesićevom delegacijom posjetio Kinu i potpisao sporazum o uspostavljanju prijateljstva županije sa kineskom pokrajinom Liaoning. Poslijednjih godina su dužnosnici Primorsko-goranske županije i pokrajine Liaoning posjetili jedni druge, te se suradnja u raznim područjima neprekino produbljuje. U svibnju ove godine će delegacija Primorsko-goranske županije posjetiti Liaoning i razgovarati o promicanju gospodarske suradnje obiju strana, a također će u Kini održati i sajam o hrvatskom turizmu .

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić je pozdravio posjet kineskog veleposlanstva, te zahvalio Stjepanu Mesiću koji je, kao počasni građanin Opatije, puno doprinosio razvoju grada. Opatija želi pojačati suradnju s kineskom stranom u turizmu, nada se da će kineska poduzeća investirati u turističku infrastukturu grada, te očekuje da će sve više kineskih turista posjetiti Opatiju. Radi poboljšanja usluga, gradska vlada je nedavno odlučila otvoriti katedru kineskog jezika na Fakultetu za turizam. Ivo Dujmić je izrazio želju da se Opatija sprijatelji s nekim kineskim gradom, i na taj način promiče praktičnu suradnju s Kinom. Pozvao je kinesku delegaciju na Međunarodni festival vatrometa koji će se održati 25. lipnja u Opatiji.Kineski veleposlanik Shen Zhifei je rekao da je promicanje razumjevanja dvaju naroda osnova suradnje dviju zemalja. Kina visoko ocjenuje komunikaciju i suradnju među gradovima obiju strana, nada se da će se prijateljski odnosi između Primorsko-goranske županije i kineske pokrajine Liaoning neprekidno razvijati. On želi pomoći Opatiji u traženju prijateljskog grada u Kini. Gospodin Shen Zhifei je rekao da je turistička suradnja važan dio kinesko-hrvatske suradnje u svim područjima, što nije samo povezano s kulturom i društvom, nego i vezana s gospodarstvom. Trenutačno svake godine preko 50 milijuna kineskih turista putuje u inozemstvo, a Primosko-goranska županija je važna hrvatska županija, Opatija kao važan turistički grad i poznato europsko ljetovalište, ima dobar plan za suradnju s kineskim pokrajinama i gradovima, naglasio je kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei.

Izvor:http://croatian.cri.cn