Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj, Shen Zhifei, 21. ožujka posjetio je Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti te se susreo i s načelnikom te organizacije Zvonkom Kusićem. Načelnik HAZU-a je veleposlaniku Shenu detaljno predstavio osnovne podatke kao što su povijest, sustav, članstvo i međunarodna suradnja ak

Shen Zhifei u posjeti Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnostiKineski veleposlanik u Hrvatskoj, Shen Zhifei, 21. ožujka posjetio je Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti te se susreo i s načelnikom te organizacije Zvonkom Kusićem.

Načelnik HAZU-a je veleposlaniku Shenu detaljno predstavio osnovne podatke kao što su povijest, sustav, članstvo i međunarodna suradnja akademije znanosti i umjetnosti. Također je govorio i o svojim iskustvima iz posjeta Kini, izrazivši nadu da će se suradnja s Kinom u području znanstvenog istraživanja pojačati. Veleposlanik Shen kratko je predstavio Kinesku akademiju znanosti i Akademiju društvenih znanosti, istaknuvši da su tehnološke inovacije glavni pokretač budućeg ekonomskog razvoja Kine, izrazivši pritom i nadu da će se suradnja u području znanstvenih istraživanja između dviju zemalja pojačati te da će se osnovati mehanizam razmjene šireći dalje platformu suradnje.

Veleposlanik Shen također je posjetio muzej Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te i uživao u izložbi umjetnina.

Izvor: croatien.cri.cn