Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u BiH, Wang Fuguo, u oproštajnom posjeti Zlatku Lagumdžiji

Kineski veleposlanik u BiH, Wang Fuguo, u oproštajnom posjeti Zlatku Lagumdžiji


Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo bio je u oproštajnoj posjeti zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministru vanjskih poslova Zlatku Lagumdžiju 5. veljače. Dvojica političara pozdravili su se prijateljski i obavili srdačan razgovor. Zlatko Lagumdžija visoko je ocijenio rad kineskog veleposla

Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo bio je u oproštajnoj posjeti zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministru vanjskih poslova Zlatku Lagumdžiju 5. veljače. Dvojica političara pozdravili su se prijateljski i obavili srdačan razgovor.

Zlatko Lagumdžija visoko je ocijenio rad kineskog veleposlanika u BiH. Istaknuo je kako su tijekom prošle dvije i pol godina bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i NR Kine održali veoma dobar trend razvoja. Razmjene posjeta dviju zemalja na visokoj razini su sve češće te se međusobno povjerenje u području politike stalno produbljuje. Uzajamne suradnje na području gospodarstva i trgovine, društva i kulture vidno su se povećale.

Ministar Lagumdžija rekao je kako međusobna suradnja te mehanizam savjetovanja između Ministarstva vanjskih poslova dviju zemalja dobro funkcioniraju. U prošloj godini treba istaknuti uspješan sastanak premijera NR Kine i BiH-a u Varšavi te uspješnu uspostavu mehanizma suradnje Kine i zemalja srednjoistične Europe koji su dali dozu vitalnosti u razvoju odnosa dviju zemalja. Kina i BiH zajedno nastoje provesti 12 strateških inicijativa za ojačanje bilateralne suradnje koje je predložila Kina, pri čemu je veleposlanik Wang Fuguo uložio veliki napor i dao svoj doprinos.

Veleposlanik Wang Fuguo srdačno se i iskreno zahvalio vladinim ministarstvima u BiH uključujući i Ministarstvo vanjskih poslova i ministra Lagumdžiju za njihovu veliku podršku tijekom njegova mandata. Rekao je da mu je čast što može sudjelovati u unapređenju bilateralnih odnosa spomenutih dviju zemalja. Izrazio je nadu se da će BiH i nadalje podržavati posao kojeg će nastaviti njegov nasljednik te vjeru da će međusobni odnosi i suradnje na svim područjima biti bolji što bi bilo od velike koristi za oba naroda.

Izvor: croatian.cri.cn