Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom

Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom


Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova BiH dr. Zlatko Lagumdžija i njegova supruga su 27. prosinca 2012. posjetili kinesko veleposlanstvo u BiH. Kineski veleposlanik Wang Fuguo je tom prigodom informirao svoje goste o radu nedavno održanog 18-og Nacionalnog kongresa KPK. Velep

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova BiH dr. Zlatko Lagumdžija i njegova supruga su 27. prosinca 2012. posjetili kinesko veleposlanstvo u BiH.

Kineski veleposlanik Wang Fuguo je tom prigodom informirao svoje goste o radu nedavno održanog 18-og Nacionalnog kongresa KPK. Veleposlanik Wang je naveo da je Kongres vrlo važna za odlučujuću fazu opće izgradnje društva umjerenog blagostanja. Na Kongresu je također izabrana nova generacija centralnog vodstva na čelu s glavnom tajnikom Xi Jinpingom, te definirano razvojni plan u budućem periodu. Kineska vlada će nastaviti poboljšavati životni standard građana, dobro reagirati na probleme i izazove tijekom razvoja. U diplomatskom području, Kina će nastaviti putem mirovnog razvoja i čvrsto inzistirati na neovisnoj mirovnoj vanjskoj politici, kao i izvršiti obećanje strategije otvaranja na osnovi uzajamne koristi, razvijat će prijateljske odnose s drugim zemljama u svijetu, uključujući BiH na osnovi pet principa miroljubive koegzistencije.

Kina i BiH imaju tradicionalno prijateljstvo, tijekom proteklih godina su se dobro razvijali bilateralni odnosi i suradnja u različitim područjima. Kina želi, zajedno s BiH, uložiti napore u izgrađivanju bilateralnih odnosa i suradnje Kine i srednjoeuropskih zemalja, sa ciljem jačeg napretka odnosa dviju zemalja i suradnje u različitim područjima.

Lagumdžija je istaknuo veliki uspjeh koji je Kina postigla u izgradnji svoje ekonomije poslije reforme i otvaranja prema svijetu. On je posjetio Kinu dva puta, pohvalio veliku brzinu kojom se Kina razvija i vladinu viziju u planu razvoja zemlje, te izrazio povjerenje da će Kina postići veći napredak na čelu s novom generacijom dužnosnika. Tijekom 17 godišnje uspostave diplomatskih odnosa, suradnje između dviju zemalja su sve veće u različitim područjima uklučujući politiku, gospodarstvo, trgovinu, kulturu, infrastrukturu itd., a tijekom 2012. godine su bili i sastanci na državnoj razini. BiH strana je pohvalila inicijativu i namjere koje je Kina poduzela za suradnju Kine i srednjoeuropskih zemalja te izrazila želju da nastavi razgovore s Kinom o konkretnim kineskim projektima u BiH.

Obje strane su razmijenile mišljenja o domaćoj situaciji u BiH i drugim pitanjima koji su od zajedničke pozornosti.

Izvor: croatian.cri.cn