Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo posjetio Sveučilište u istočnom Sarajevu

Kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo posjetio Sveučilište u istočnom Sarajevu


Na poziv Sveučilišta u istočnom Sarajevu, kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo je 12. ožujka obišao ovo Sveučilište i susreo se s upraviteljima Sveučilišta, kao i studentima i profesorima kineskog jezika. Veleposlanik je održao govor na temu „Kineski razvoj". U tijeku sastanka s upraviteljima Sveučili

Na poziv Sveučilišta u istočnom Sarajevu, kineski veleposlanik u BiH Wang Fuguo je 12. ožujka obišao ovo Sveučilište i susreo se s upraviteljima Sveučilišta, kao i studentima i profesorima kineskog jezika. Veleposlanik je održao govor na temu „Kineski razvoj".

U tijeku sastanka s upraviteljima Sveučilišta u istočnom Sarajevu Wang Fuguo je naveo da Kina cijeni suradnju s BiH, uključujući i suradnju u oblasti obrazovanja. U rujnu 2011. godine je Sveučilište u istočnom Sarajevu s Uredom za promociju kineskog jezika potpisalo Sporazum o osnivanju Fakulteta kineskog jezika, te postalo prvo sveučlište u BiH koje ima studij kineskog jezika. To ima poseban značaj unaprjeđenja međusobnog razumijevanja naroda naše dvije zemlje, dodao je Wang Fuguo. Prema informacijam, nastava kineskog jezika se uspješno odvija na ovom sveučilištu.

Wang Fuguo je posjetio studente koji uče kineski jezik i na kineskom jeziku razgovarao s njima. On je pohvalio njihov napredak u postignut u samo nekoliko mjeseci učenja. On se nada da će mladi studenti, uz pomoći dvaju kineskih profesora, što bolje naučiti kineski jezik te u budućnosti biti čimbenici suradnje i razmjene između Kine i BiH.

Nakon susreta sa studentima Wang Fuguo je održao govor na temu „Kineski razvoj". On je predstavio kineski razvoj u proteklih 30 godina i odgovarao na brojna pitanja studenata.

Izvor:croatian.cri.cn