Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u BiH-u o uspostavljanju Konfucijevog instituta u Sarajevu

Kineski veleposlanik u BiH-u o uspostavljanju Konfucijevog instituta u Sarajevu


Kineski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng se 29. ožujka sastao s rektorom Sveučilišta Northwest Normal Liu Zhongkuijom. Dvije strane su razmijenile mišljenje o pripremnim poslovima za uspostavljanje Konfucijevog instituta na Sveučilištu u Sarajevu te obrazovnim razmjenama i suradnji između dviju z

Kineski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng se 29. ožujka sastao s rektorom Sveučilišta Northwest Normal Liu Zhongkuijom. Dvije strane su razmijenile mišljenje o pripremnim poslovima za uspostavljanje Konfucijevog instituta na Sveučilištu u Sarajevu te obrazovnim razmjenama i suradnji između dviju zemalja. Quan Xiaohui, direktor Odjela za međunarodnu suradnje pri Sveučilištu Northwest Normal je s ostalim osobljem bio u pratnji tijekom ovoga susreta.

Veleposlanik Dong je pozdravio posjet rektora Liua BiH. Potvrdio je napore koje je uložilo Sveučilište Northwest Normal u uspostavljanju Konfucijevog instituta. Dong je rektora Liua ukratko upoznao s osnovnim uvjetima u BiH te obrazovnim razmjenama i suradnjom između dvaju naroda. Istaknuo je kako je Konfucijev institut u Sarajevu prvi Konfucijev institut u Bosni i Hercegovini te će njegovo uspostavljanje izgraditi novu platformu za razvoj bilateralnih odnosa dviju zemalja i s njime donijeti novu vitalnost. Dong je istaknuo kako će to također nadalje proširiti utjecaj kineske kulture u BiH-u te obogatiti bilateralnu kulturnu razmjenu.

Rektor Liu Zhongkui zahvalio je veleposlaniku Dongu i kineskom veleposlanstvu u BiH na snažnoj potpori u uspostavljanju Konfucijevog Instituta. Liu je izjavio kako će se svim svojim naporima pripremati za otvaranje Konfucijevog Instituta i radove poslije toga te aktivno sudjelovati u promoviranju kineske kulture u BiH-u. Rektor Liu je rekao da će Sveučilište Northwest Normal proširiti prostor suradnje s fakultetima i sveučilištima BiH-a, kako bi se kroz akademske razmjene, razmjene nastavnika i studenata i razne druge oblike daljnje približili obrazovnu razmjenu i suradnju između dviju zemalja.

Izvor: Kinesko veleposlanstvo u BiH-u