Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik u BiH sastao se s koordinatorom BiH za suradnju između Kine i Srednjoistočne Europe

Kineski veleposlanik u BiH sastao se s koordinatorom BiH za suradnju između Kine i Srednjoistočne Europe


Dana 25. listopada, kineski veleposlanik u BiH, Wang Fuguo sastao se sa Sašom Marićem, savjetnikom u Uredu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, također i koordinatorom BiH za suradnju između Kine i Srednjoistočne Europe. "Dana 6. rujna sam, kao koordinator BiH sudjelovao na Konferenciji povodom osnivanja Ta

Dana 25. listopada, kineski veleposlanik u BiH, Wang Fuguo sastao se sa Sašom Marićem, savjetnikom u Uredu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, također i koordinatorom BiH za suradnju između Kine i Srednjoistočne Europe.

"Dana 6. rujna sam, kao koordinator BiH sudjelovao na Konferenciji povodom osnivanja Tajništva za suradnju između Kine i Srednjoistočne Europe, i vidio odlučnost i iskrenost Kine u želji za pojačanjem suradnje između Kine i Srednjoistočne Europe, uključujući i suradnju s BiH. Trenutno, vladini organi naše zemlje pojačavaju unutarnju koordinaciju kako bi aktivno provodili mjere za suradnju s Kinom. Vjerujem da će pod mehanizmom suradnje, bosanskohercegovačko-kineski odnosi u raznim područjima ostvariti novi razvoj i dobre rezultate," rekao je Saša Marić.

Wang Fuguo je naveo da je sastanak državnika Kine i Srednjoistočne Europe koji se održao u trvanju u Varšavi otvorio novu fazu u razvoju bilateralnih odnosa, čime je razvoj kinesko-bosanskohercegovačkih odnosa također dočekao novu priliku. Postoji tradicionalno prijateljstvo naših dviju zemalja, te Kina poklanja veliku pozornost razvoju odnosa s BiH. Obje strane imaju duboko međusobno političko povjerenje, gdje postoji visoka komplementarnost u brojnim pordručjima bilateralne suradnje. Kina želi, zajedno s BiH, uz mehanizam za bilateralnu i kinesko-srednjoistočnu suradnju, dalje raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i suradnje, što će biti na korist narodima obiju zemalja.

Obje strane su također razmijenile mišljenje o Forumu kulture Kine i Srednjoistočne Europe, kao i o pitanjima od zajedničkog interesa.

Izvor: croatian.cri.cn