Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik Shen Zhifei se sastao s ministricom vanjskih poslova Hrvatske, Vesnom Pusićem

Kineski veleposlanik Shen Zhifei se sastao s ministricom vanjskih poslova Hrvatske, Vesnom Pusićem


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei se 11. siječnja susreo s novom ministricom vanjskih poslova Hrvatske, Vesnom Pusić. Shen je prvo čestitao Pusićki na preuzimanju ministarske dužnosti, navodeći da Kineska vlada visoko cijeni razvoj kinesko-hrvatskih prijateljskih suradničkih odnosa, rado vidi napre

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei se 11. siječnja susreo s novom ministricom vanjskih poslova Hrvatske, Vesnom Pusić.

Shen je prvo čestitao Pusićki na preuzimanju ministarske dužnosti, navodeći da Kineska vlada visoko cijeni razvoj kinesko-hrvatskih prijateljskih suradničkih odnosa, rado vidi napredak Hrvatske u pristupanju EU, kinesko-hrvatski odnosi će biti važan dio kinesko-europskih odnosa. Ove godine se obilježava 20. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske, obje strane će održati niz aktivnosti da bi pojačale tradicionalno prijateljstvo između Kine i Hrvatske, i promicale sveobuhvatne partnerske odnose, rekao je Shen. Istovremeno, Kina će aktivno kineskim poduzećima predstaviti prednosti Hrvatske, da bi privukla što više investicija u Hrvatsku.

Vesna Pusić je rekla da Hrvatska i Kina imaju dobre političke odnose, hrvatska nova Vlada će nastaviti prijateljsku politiku prema Kini. Dvije zemlje imaju dobru prospektivu u razvoju prijateljskih odnosa, naročito veliki potencijal u gospodarskoj suradnji. Vlada Hrvatske će objaviti novu politiku u poboljšanje okolnosti i investiranje u privlačenje stranog kapitala. Hrvatska očekuje investicije kineskih poduzeća, i kinesko sudjelovanje u oblasti prometa i energetike kao i drugim infrastukturama, da bi povećala standard bilateralne gospodarske suradnje. Aktivnosti za obilježavanje 20. godišnjice diplomatskih odnosa ne samo da će pojačati hrvatsko-kinesko uzajamno političko povjerenje, nego i bolju razmjenu između dva naroda.

Izvor:http://croatian.cri.cn