Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik Shen Zhifei posjetio Konfucijev institut pri Sveučilištu u Zagrebu

Kineski veleposlanik Shen Zhifei posjetio Konfucijev institut pri Sveučilištu u Zagrebu


Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 24. Listopada posjetio Konfucijiski institut pri Sveučilištu u Zagrebu, susreo se s profesorima iz Kine i Hrvatske, poslušao izvješće o radu ravnatelja Instituta, te se susreo sa studentima i upoznao s procesom odvijanja nastave kineskog jezika. Ravnatelj Institut

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je 24. Listopada posjetio Konfucijiski institut pri Sveučilištu u Zagrebu, susreo se s profesorima iz Kine i Hrvatske, poslušao izvješće o radu ravnatelja Instituta, te se susreo sa studentima i upoznao s procesom odvijanja nastave kineskog jezika.

Ravnatelj Instituta je veleposlanika detaljno izvjestio o radu Konfucijiskog instituta od otvaranja prije 5 mjeseci. Veleposlanik Shen je pohvalio sve napore profesora i ravnatelja i iz Kine i Hrvatske. On je istaknuo da je u svibnju ove godine predsjednik stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo prisustovao otvorenju Instituta tijekom svog posjeta Hrvatskoj, te naglasio da je potrebno podržati odličnu polaznu točku i dobar početak, i nastaviti međusobno istraživati kulture i jezike na principu zacrtane strategije i održivog razvoja.

Veleposlanik Shen je rekao da kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj podupire nastavu i djelatnost Konfucijiskog instituta, te da se nada da će obje strane zajedno razvijati Konfucijiski institut u Zagrebu, i izgraditi ga u platformu na kojoj će hrvatski narod moći bolje upoznati Kinu, i na kojoj će se vršiti razmjena kulture između Kine i Hrvatske, jačati prijateljstvo dviju zemalja i konačno postati rasadište hrvatskih sinologa.

Veleposlanik Shen je podržao studente i ohrabrio ih da ustraju u učenju kineskog jezika i upoznavanju kineske kulture.

Izvor: croatian.cri.cn