Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski veleposlanik primio odličje Reda kneza Branimira s ogrlicom od hrvatskog predsjednika

Kineski veleposlanik primio odličje Reda kneza Branimira s ogrlicom od hrvatskog predsjednika


Shen Zhifei, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj je 20. studenoga bio u oproštajnom posjetu hrvatskom predsjedniku Ivu Josipoviću te je primio odličje Reda kneza Branimira s ogrlicom. Predsjednik Josipović je rekao kako je u proteklih tri godine veleposlanik Shen učinio puno napora za prom

Shen Zhifei, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj je 20. studenoga bio u oproštajnom posjetu hrvatskom predsjedniku Ivu Josipoviću te je primio odličje Reda kneza Branimira s ogrlicom.

Predsjednik Josipović je rekao kako je u proteklih tri godine veleposlanik Shen učinio puno napora za promicanje međusobnog razumijevanja i prijateljske razmjene dvaju naroda, te je veleposlaniku zahvalio na predanom radu na unaprjeđenju svekolikih odnosa između dvije države.

Nada se kako će Shen i nadalje podržavati i obraćati pozornost na suradnju Kine i Hrvatske, te je uvijek spreman dočekati veleposlanika Shena u ponovnim posjetima Hrvatskoj.

Veleposlanik Shen je rekao kako odlikovanje nije samo njegova osobna čast, nego i simbol prijateljstva Vlade RH i hrvatskog naroda s kineskim narodom. Dodao je kako će uz produbljivanje strateških partnerskih odnosa Kine i Europke Unije, te snažan razvoj mehanizma suradnje između Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe, bilateralni odnosi Kine i Hrvatske dočekati sve širi prostor za razvoj. Veleposlanik Shen je predsjedniku Josipoviću zahvalio na pogodnostima koje su mu dali za rad, život i druga područja. Shen je naveo kako će nakon odlaska i dalje davati veliku pozornost na gospodarski i društveni razvoj Hrvatske. Iskreno je zaželio kako će bilateralna suradnja kontinuirano postizati nova dostignuća.

Shen je također ovom prilikom predsjedniku Josipoviću predstavio glavne odluke Trećeg plenarnog zasjedanja 18. saziva CK KP Kine vezane uz refoma na područjima, između ostalog, politike, gospodarstva, kulture, društva i zaštita okoliša. Veleposlanik Shen je izjavio kako će ove reforme Kini omogućiti skladniji, zdraviji i održiviji razvoj.

Izvor: croatian.cri.cn