Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski premijer Li Keqiang pozvao Zvizdića da posjeti Kinu i da učestvuje na IV samitu 16+1

Kineski premijer Li Keqiang pozvao Zvizdića da posjeti Kinu i da učestvuje na IV samitu 16+1


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je juče u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Donga Chunfenga.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je juče u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Donga Chunfenga. Tokom razgovora konstatirano je da su odnosi dviju zemalja dobri i prijateljski i da ima prostora za unapređenje.

Ambasador Chunfeng je prenio poziv kineskog premijera Lija Keqianga predsjedavajućem Zvizdiću, u kojem ga poziva da posjeti Kinu i da učestvuje na IV samitu šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na pozivu i rekao da je BiH bila prisutna na prethodnim susretima i da će iskoristiti priliku da bude i ovaj put.

Rekao je da BiH pridaje veliki značaj sporazumu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i istaknuo posvećenost saradnji s NR Kinom u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja, zdravstva, turizma i energije, te da će buduća saradnja predstavljati značajan ekonomski podsticaj razvoju BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na angažmanu ambasadoru Chunfengu i poželio mu uspjeh u daljim aktivnostima, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Izvor: mi2.ba