Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski pijanist Liu Shikun posjetio Hrvatsku

Kineski pijanist Liu Shikun posjetio Hrvatsku


Liu Shikun, poznati kineski pijanist, nastupio je 13. kolovoza na međunarodnom ''Karlovac piano festivalu''. Liu se pred karlovačkom publikom, koja ga ja pozdravila velikim pljeskom, predstavio kineskom pjesmom ''Djevojka bijele kose'' i drugim poznatim pjesmama. U koncertnoj dvorani muzeja Mimara u Zagrebu Liu je

Liu Shikun, poznati kineski pijanist, nastupio je 13. kolovoza na međunarodnom ''Karlovac piano festivalu''. Liu se pred karlovačkom publikom, koja ga ja pozdravila velikim pljeskom, predstavio kineskom pjesmom ''Djevojka bijele kose'' i drugim poznatim pjesmama.

U koncertnoj dvorani muzeja Mimara u Zagrebu Liu je odsvirao Chopinova ''Junaka'' i ''Rastanak etida'', kinesku pjesmu ''Djevojka bijele kose'' i pjesmu koju je sam skladao prema operi ''Carmen''. Zagrebačka publika također ga je nagradila toplim pljeskom.

Na spomenutom festivalu u Karlovcu sudjelovali su pijanisti iz Hrvatske, Rusije i SAD-a.

Osim sudjelovanja na Festivalu kineski pijanist, koji se dugo bavio klavirskim obrazovanjem, sa sobom je poveo 100 djece, većinom iz kopnenog dijela Kine i Hong Konga na ljetno glazbeno putovanje. Upravo je Hrvatska njihova prva destinacija, a na svom putovanju oni će posjetiti Sloveniju, Italiju, Grčku i Tursku.

Liu Shikun je prilikom intervjua rekao kako se nada da će djeca provesti glazbeno ljeto koje će obogatiti njihove glazbene pogled, utjecati na kvalitetu njihova rada i pomoći im da upoznaju druge kulture.

Izvor: croatian.cri.cn