Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski partneri grade most kod Bariča

Kineski partneri grade most kod Bariča


Ministar građevine Velimir Ilić rekao je danas da će se kod Bariča graditi most istog profila kao što je most preko Save na Adi Ciganliji, koji će biti u sklopu Koridora 11, prenosi agencija Beta. Ilić je rekao da su se na tender za koncesije prijavile dve kineske kompanije i da je već dogovoreno da se jedan

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je danas da će se kod Bariča graditi most istog profila kao što je most preko Save na Adi Ciganliji, koji će biti u sklopu Koridora 11, prenosi agencija Beta.

Ilić je rekao da su se na tender za koncesije prijavile dve kineske kompanije i da je već dogovoreno da se jedan deo sredstava za ove radove finasira iz kredita koji je odbrilo kinesko ministarstvo ekonomije.

"To je trenutno najpovoljniji kredit na svetu, sa kamatom od dva odsto i velikim grejs periodom. Mi smo prvi i jedini dobili takav kredit", rekao je Ilić.

Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je 334 miliona dolara u vidu kredita za izgradnju Koridora 11.

On je objasnio da će "ovih dana" biti organizovan tender za dve koncesije na Korodoru 11, za deo oko mosta Zemun – Borča i deo auto-puta od Preljine do Požege, koje uključuju izgradnju još jednog mosta na Savi.

Ilić je istakao da srpske građevinske kompanije jedino mogu da budu konkurentne i uspešne na tržištu ukoliko, sve "male firme usisamo u jedan veliki gigant".

Izvor: serbian.cri.cn