Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski novinari posjetili Zagorje


ZAGREB - Skupina turističkih novinara iz Kine koji su u sklopu europske turneje boravili u Austriji i Sloveniji, u srijedu i četvrtak posjetili su i Zagorje. Ernest Svažić, općinski načelnik Krapinskih Toplica kaže da je riječ o predstavnicima vodećih kineskih dnevnika i časopisa koji prate turizam i gastono

ZAGREB - Skupina turističkih novinara iz Kine koji su u sklopu europske turneje boravili u Austriji i Sloveniji, u srijedu i četvrtak posjetili su i Zagorje.

Ernest Svažić, općinski načelnik Krapinskih Toplica kaže da je riječ o predstavnicima vodećih kineskih dnevnika i časopisa koji prate turizam i gastonomiju, a posjetili su Vinariju Petrač u Krapinskim Toplicama, Terme Tuhelj te Staro selo Kumrovec i Muzej krapinskih neandertalaca.

Za njihov dolazak zaslužna je kaže direktorica Vinarije Petrač, Alice Petrač koja je uspostavila kontakte na sajmu vina u studenom prošle godine u Šangaju. Točnije, Petrač je uspostavila vezu s austrijskim predstavnicima koji već prodaju austrijska i slovenska vina na kineskom tržištu te se nada kako će i njihova naći put do tamošnjih kupaca i to možda već ove godine.

Mario Rendulić, predsjednik CSEBA-e (Chinese Southeast Europe Business Association) podsjeća da će se od listopada ove godine uspostaviti čarter linija kako bi turisti iz Kine dolazili u Hrvatsku što bi posebno pomoglo zimskom i kontinentalnom turizmu. Osim toga, zagrebački ured CSEBA-e nedavno je vodio u Kinu i hrvatske poduzetnike koji su prezentirali niz investicijskih projekata, među kojim i obnovu Spomen parka u Kumrovcu te izgradnju hotela te vila s bazenima u Krapinskim Toplicama. Općina Kumrovec i CSEBA dogovorili su, podsjetimo, krajem ožujka Memorandum o strateškoj suradnji na revitalizaciji i izgradnji turističko–rekreacijskog znanstveno–studijskog centra Kumrovec i spomen-parka Josip Broz Tito.

Krajem lipnja kineski investitori, dodaje Rendulić, trebali bi doći u Hrvatsku gdje bi, između ostaloga, trebali razgovarati s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem. Kineski investitori žele u direktnim razgovorima provjeriti što moraju zadovoljiti da bi se mogli javiti na javne natječaje i konkurirati drugim tvrtkama u rekonstrukciji željeznice ili izgradnje Pelješkog mosta što ih posebice zanima. No, možda je najrealnije da se među prvim projektima realiziraju upravo oni u Zagorju, zaključuju iz CSEBA-e.

Izvor: seebiz.eu