Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski MCC u Hrvatskoj otvara ured za regiju


U Hrvatsku ovih dana dolaze predstavnici  kineske kompanije koja se ubraja među 500 najvećih u svijetu. Riječ je o predstavnicima  kompanije Metallurgical Corporation of China Ltd (MCC) i tvrtke kćeri  China 18th Metallurgical Construction Co.Ltd. (MCC-18). Njihov dolazak je organizirala Chinese Southeast Euro

U Hrvatsku ovih dana dolaze predstavnici  kineske kompanije koja se ubraja među 500 najvećih u svijetu. Riječ je o predstavnicima  kompanije Metallurgical Corporation of China Ltd (MCC) i tvrtke kćeri  China 18th Metallurgical Construction Co.Ltd. (MCC-18). Njihov dolazak je organizirala Chinese Southeast European Business Association  (CSEBA).MCC je tvrtka koja je prošle godine posjetila Grad Zadar i iskazala interes za učešće u realizaciji projekata Poslovna zona Crno, rekonstrukcija Zračne luke Zadar te projekta Vrata Zadra.

MCC u HrvatskojOvu je informaciju iz Kine potvrdio Mario Rendulić, predsjednik  CSEBA-e koji se upravo nalazi na međunarodnim forumima "7th International Infrastructure Investment & Construction Forum" u Macau i "China-CEEC Tourism Cooperation and Exchange Conference".  Održavaju se od 8. do 12. ovog mjeseca u Ningbou, o čemu Rendulić  kaže:

- U Zagreb će uskoro sletjeti predstavnici tvrtke MCC koji u našu zemlju dolaze zbog već pokazanog zanimanja za investicije u razne projekte o kojima su još prošle godine razgovarali prilikom posjete njihove delegacije našoj zemlji. Njihovim dolaskom smo im u CSEBA-i potvrdili naš dugogodišnji trud i realizaciju potpisanog ugovora o strateškoj suradnji za područje Centralne i Istočne Europe početkom ove godine u  Chongqingu - kaže Rendulić, te dodaje najvažniju vijest o ulaganjima u Zadar:

- Kompanija MCC dolazi kako bi upravo u Hrvatskoj otvorila ured za suradnju sa zemljama Centralne i Istočne Europe, a time i potvrdila ozbiljnost glavnog i najvećeg projekta Vlade NR Kine. Riječ je o Novom putu svile, u svijetu poznatom kao projekt 'One Belt, One Road', odnosno  'Jedan pojas, jedna cesta'. Sve su ove aktivnosti nastavak kineske politike  u okviru suradnje Kine sa EU pod nazivom 'Kina plus 16'. Mogu reći da sam  iznimno sretan što smo uspjeli privući tako veliku kompaniju u našu zemlju jer nije tajna da je MCC spreman na direktne investicije u neke konkretne projekte u našoj zemlji i regiji te da je s kineskim bankama u okviru i prema zaključku summita u Suzhou 2015. osiguran kapital u iznosu od 10 milijardi eura - pojašnjava predsjednik CSEBA-e.

Kompanije koje će ulagati u Zadar i Hrvatsku zbog poslovne tajne još  ne žele govoriti o detaljima, ali Rendulić kaže kako je u Kini saznao da će  MCC na investicije u regiji uložiti 100 milijuna eura, od čega je dio namijenjen projektu u Hrvatskoj, posebno Zadru:

- Iz Kine sa zadovoljstvom mogu javiti da je upravo završilo sudjelovanje  CSEBA-e na 7th International Infrastructure Investment & Construction Forum u Macau gdje smo već treću godinu aktivni sudionici u okviru suradnje sa China International Contractor Association s kojom usko surađujemo obzirom da su sve nacionalne kineske kompanije njihovi  članovi te smo također i potpisnici ugovora o suradnji. Obzirom na najavljena ulaganja, iznijeli smo sve probleme s kojima se susreću kineske  kompanije u istočnoj Europi  pri ugovaranju investicijskih projekata te  najčešće probleme zemalja u koju investiraju novac. Kao i svake godine, uz predstavljanje projekata u Hrvatskoj i regiji razgovarali smo s upravama kineskih kompanija o projektima za koje već postoji interes ili su u  procesu ugovaranja realizacije početka radova - zaključuje Rendulić.

 

Izvor: poslovnojutro.com