Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski lideri čestitali Lunarnu Novu godinu

Kineski lideri čestitali Lunarnu Novu godinu


Kineski lideri čestitali su narodu Kine Lunarnu Novu godinu (Prolećni festival), koja otpočinje u nedelju. Svečani skup lidera i više od 2000 predstavnika naroda održan je u petak u Narodnoj skupštini u centru Pekinga. Svečanosti su prisustvovali predsednik NR Kine Hu Đintao, generalni sekretar CKKP Kine S

Kineski lideri čestitali su narodu Kine Lunarnu Novu godinu (Prolećni festival), koja otpočinje u nedelju.

Svečani skup lidera i više od 2000 predstavnika naroda održan je u petak u Narodnoj skupštini u centru Pekinga.

Svečanosti su prisustvovali predsednik NR Kine Hu Đintao, generalni sekretar CKKP Kine Sji Đinping, Vu Banguo, premijer Ven Điabao, Đia Ćinglin, Li Kećiang, Džang Deđian, Ju Džengšeng, Liu Junšan, Vang Ćišan i Džang Gaoli.

Sji Đinping je čestitao Novu godinu stanovnicima Kine, kineskim građanima koji žive u inostranstvu, i stranim državljanima koji su svojim radom pomogli razvoj Kine.

„Želim vam sreću, dobro zdravlje, i da ove godine provedete mnogo radosnih trenutaka sa svojim porodicama", rekao je Sji.

Premijer Ven Điabao je u svom govoru na skupu istakao ulogu svih etničkih grupa u Kini pri prvazilaženju teškoća i ulaganju velikih napora u razvoj Kine tokom prošle godine.

Ven je naglasio da će u narednoj godini biti preduzete mnogobrojne mere, koje će doprineti bržem razvoju zemlje i boljem životu stanovništva, kao i da će se osigurati zdrav napredak kineske ekonomije, socijalnog sklada i stabilnosti.

Izvor: serbian.cri.cn