Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski kredit za rekonstrukciju termoelektrane ''Kostolac''

Kineski kredit za rekonstrukciju termoelektrane ''Kostolac''


Vlada Kine odobrila je Srbiji kredit od 300 miliona dolara, pod povlašćenim uslovima, za rekonstrukciju i izgradnju termoelektrane''Kostolac''. Ovo je saopšteno nakon današnjih razgovora zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića sa visokim gostom iz Kine He Guoćiang-om, članom Stalnog k

Vlada Kine odobrila je Srbiji kredit od 300 miliona dolara, pod povlašćenim uslovima, za rekonstrukciju i izgradnju termoelektrane''Kostolac''.

Ovo je saopšteno nakon današnjih razgovora zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića sa visokim gostom iz Kine He Guoćiang-om, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine i generalnim sekretarom Komisije za disciplinu i nadzor.

Ministar Dačić je ocenio da su ekonomski odnosi sa Kinom u konstantnom usponu i da očekuje ulaganja kineskih kompanija u infrastrukturu, kao i njihovo učešće u privatizaciji i izgradnji industrijskih pogona.

He je istakao da su ciljevi posete razmena mišljenja o bilateralnim, medjunarodnim i pitanjima u regionu, kao i jačanje prijateljstva i pokretanje zajedničkog razvoja.

Izvor:http://serbian.cri.cn