Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski konzorcij izabran za preferiranog ponuđača za Blok 7

Kineski konzorcij izabran za preferiranog ponuđača za Blok 7


Skupština Elektroprvrede BiH donijela je danas Odluku o izboru preferiranog ponuđača u postupku izbora Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat Blok 7 - 450 MW u TE „Tuzla“ odlukom većine dioničara. Prema odluci, projekat izgradnje Bloka 7 TE Tuzla realizirat će se preko projektne kompanije u 1

Skupština Elektroprvrede BiH donijela je danas Odluku o izboru preferiranog ponuđača u postupku izbora Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat Blok 7 - 450 MW u TE „Tuzla“ odlukom većine dioničara.

Prema odluci, projekat izgradnje Bloka 7 TE Tuzla realizirat će se preko projektne kompanije u 100-postotnom vlasništvu Elektroprivrede BiH, a finansirat će se iz sredstava kredita kineske Exim banke do 85% i vlastitih sredstava Elektroprivrede BiH.

Na Skupštini je usvojen Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.

U usvojenom Izvještaju o poslovanju navedeno je da je Elektroprivreda BiH ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije u iznosu 7.437,0 GW , rekordan prihod više od milijardu KM i dobit veću od 37 miliona KM. Skupština je donijela Odluku o raspodjeli dobiti za 2013. godinu, koja će uglavnom biti usmjerena za nova investiciona ulaganja (27,0 miliona KM), dok je za isplatu dividendi dioničarima predviđeno 2,58 miliona KM.

Izvor: seebiz.eu