Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski jezik sve popularniji

Kineski jezik sve popularniji


Poslednjih decenija, a naročito poslednjih nekoliko godina, učenje kineskog jezika postaje sve popularnije. Studiranje u Kini više nije potpuna nepoznanica za strance, jer je svake godine sve veći broj stranih studenata na raznim kineskim univerzitetima. Da bi počeli studije u Kini, strani studenti pre svega tr

Poslednjih decenija, a naročito poslednjih nekoliko godina, učenje kineskog jezika postaje sve popularnije. Studiranje u Kini više nije potpuna nepoznanica za strance, jer je svake godine sve veći broj stranih studenata na raznim kineskim univerzitetima.

Da bi počeli studije u Kini, strani studenti pre svega treba da polože ispit iz poznavanja kineskog jezika. Ukoliko ne vlada kineskim jezikom, stranac najpre treba da savlada jezik, a onda da nastavi studije iz oblasti koja ga zanima.

Prema statističkim podacima Kineske državne uprave za širenje kineskog jezika, više od 40 miliona ljudi u svetu uči kineski jezik. U SAD u protekle tri godine broj učenika koji uče kineski jezik je sa 20 hiljada povećan na 130 hiljada osoba. U Velikoj Britaniji i Francuskoj ima više od 600 osnovnih i srednjih škola u kojima se održavaju časovi kineskog jezika, dok je kineski jezik u Kanadi, Nemačkoj, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji, Tajlandu i u drugim zemljama postao jedan od izbornih predmeta. Kineska vlada se dosledno zalaže za širenje kineskog jezika širom sveta, pa je u tom smislu doneta odluka o dodeli većeg broja stipendija za učenje jezika, kojom se većem broju stranaca daje mogućnost studiranja u Kini. Čuveni Konfučijanski institut je postao jedan od prepoznatljivih simbola širenja kineske kulture i kineskog jezika u svetu. Do sada je u 106 zemalja otvoreno više od 350 Konfučijanskih instituta.

Izvor: serbian.cri.cn