Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski industrijski park u gradu na Moravi

Kineski industrijski park u gradu na Moravi


ĆUPRIJA - Opština se priprema za dolazak privredne delegacije sa Dalekog istoka, kojoj će ponuditi Kineski industrijski park, i sve čini kako bi se potencijalni investitori u gradu na Moravi osećali što prijatnije. Po centru grada su istaknute kineske zastave, a ispred spomenika borcima palim za oslobođenje 1912

ĆUPRIJA - Opština se priprema za dolazak privredne delegacije sa Dalekog istoka, kojoj će ponuditi Kineski industrijski park, i sve čini kako bi se potencijalni investitori u gradu na Moravi osećali što prijatnije. Po centru grada su istaknute kineske zastave, a ispred spomenika borcima palim za oslobođenje 1912-1918, postavljena je tabla sa natpisom: "Dobro došli", na kineskom i srpskom jeziku, kaže Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija.

 Opština se priprema za dolazak privredne delegacije iz Kine- Na poziv gradonačelnika opštine Kćao, pre mesec dana sam boravio u gradu Šaosing, posetio Sajam tekstila i sastao se sa kineskim privrednicima koji žele da ulažu u Srbiju. Još pre premijera Vučića, sa privrednicima iz te provincije razgovarao sam o izgradnji Kineskog industrijskog parka - kaže predsednik opštine Ninoslav Erić, podsećajući na to da su u međuvremenu ovde bile čak četiri delegacije iz Kine.

Još tada su gosti, veli, bili veoma zadovoljni kada su videli svoja nacionalna obeležja, a on je sa jednim kineskim privrednikom u parku zasadio - ginko bilobu.

- Ubrzano sređujemo Industrijsku zonu. Asfaltirali smo trotoare, a do kraja godine završićemo i saobraćajnice. Ministarstvo privrede nam je odobrilo projekat od 13 miliona dinara, za sufinansiranja izgradnje industrijskog kablovoda, od trafostanice do Zone - precizira Erić i dodaje da su Ćupriju nedavno posetili i predstavnici ambasada Hrvatske, Azerbejdžana i Portugalije, a dolazak su najavili i finski diplomatski predstavnici.

Izvor: novosti.rs