Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski električni autobusi na liniji 1E od Belvila do Vukovog spomenika


Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da uskoro u Beograd stižu električni autobusi čime će grad postati jedini u Evropi koji će imati jednu ekološki čistu autobusku liniju. "Grad Beograd je izdvojio 2,6 miliona evra kojima je kupljeno pet autobusa kineske kompanije "Hajger" a radi se o jednoj od naj

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da uskoro u Beograd stižu električni autobusi čime će grad postati jedini u Evropi koji će imati jednu ekološki čistu autobusku liniju. "Grad Beograd je izdvojio 2,6 miliona evra kojima je kupljeno pet autobusa kineske kompanije "Hajger" a radi se o jednoj od najvećih fabrika za proizvodnju autobusa koja u jednom danu proizvede čak 70 ovakvih vozila. Uporedo sa njihovim dolaskom radi se na izgradnji punjača, a ta linija će nositi oznaku 1E i saobraćaće između Belvila i Vukovog spomenika",rekao je Vesić gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, a prenosi Informativna služba gradske uprave.

Kineski električni autobusi u BeograduAutobusi će ići u razmaku od 12 do 15 minuta, punjači će biti na početnoj i poslednjoj stanici, a sa punjenjem u trajanju od 10 minuta ovi autobusi mogu da pređu 20 kilometara.

On je objasnio da su ovi autobusi zelene boje, srednje veličine i mogu da prime oko 80 putnika.

"Plan nam je da sledeće godine nastavimo sa kupovinom takvih vozila sa idejom da centar grada bude pokriven električnim vozilima", dodao je Vesić.

Po njegovim rečima, u toku je tender za radove na Obilićevom vencu i taj deo biće pretvoren u pešačku zonu, Ulica maršala Birjuzova takođe će biti pešačka zona samo što će ulaz i izlaz iz garaže biti iz te ulice.

"Parking servis" je, kako je rekao, blizu dobijanja građevinske dozvole za garažu na Studentskom trgu, izmestiće se okretnica, i tu će biti i spomenik Zoranu Đinđiću.

"Svi ti radovi biće sinhronizovani te ćemo na tom mestu dobiti garažu sa više od 700 parking mesta što će omogućiti građanima koji dođu u pešačku zonu da tu ostave svoje automobile" rekao je Vesić i najavio da je u planu i izgradnja garaže na Kosančićevom vencu, u blizini Brankovog mosta, prenosi Informativna služba gradske uprave.

Izvor: novosti.rs