Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski automobili u Hrvatskoj?

Kineski automobili u Hrvatskoj?


U nedjelju se u Changchunu održao Eurokineski gospodarski forum. Na forumu se okupilo više od 150 predstavnika gospodarskih komora i poduzeća iz Europske unije, kao i dvije stotine lokalnih poduzeća. Teme foruma su željeznička i automobilska industrija, kao i zaštita okoliša, strojogradnja, poljoprivredna, p

U nedjelju se u Changchunu održao Eurokineski gospodarski forum. Na forumu se okupilo više od 150 predstavnika gospodarskih komora i poduzeća iz Europske unije, kao i dvije stotine lokalnih poduzeća.

Teme foruma su željeznička i automobilska industrija, kao i zaštita okoliša, strojogradnja, poljoprivredna, prehrambena te uslužna industrija.

Voditelj Odjela za prekomorske zemlje u Sektoru za međunarodne odnose Hrvatske gospodarsle komore, Miroslav Karamarković, se nada da če se na ovom forumu pronaći prilika za suradnju s pokrajinom Jilin, čiji je Changchun glavni grad.

Postoje dva načina suradnje, prvi je uvoz automobila proizvedenih u ovoj pokrajini, a drugi je proizvodnja tih automobila u Hrvatskoj. Kinezi bi mogli od Hrvatske kupovati akumulatore, te na taj način ostvariti tehnološku suradnju.

Državno vijeće Kine je objavilo Plan za razvijanje uštede energije i razvoja autoindustrije na nekovnecnionalne pogone tijekom sljedećih osam godina. Plan ponajprije predviđa razvoj električnih automobila i takozvanih hibrida. Prema planu količina tih vozila bi u sljedeće tri godine trebala dostići brojku od pola milijuna.

Izvor: croatian.cri.cn