Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao prijemu zahvalnosti za EKSPO u Šangaju

Kineski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao prijemu zahvalnosti za EKSPO u Šangaju


Kineski ambasador Šen Džifej je 14. marta prisustvovao prijemu zahvalnosti za EKSPO u Šangaju, koji je održalo Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske. Na prijemu je hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova dodelilo nagradu Zavodu za koordinaciju šangajskog EKSPO-a, kineskoj ambasadi u Hrvatskoj, Kineskom radio

Kineski ambasador Šen Džifej je 14. marta prisustvovao prijemu zahvalnosti za EKSPO u Šangaju, koji je održalo Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske. Na prijemu je hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova dodelilo nagradu Zavodu za koordinaciju šangajskog EKSPO-a, kineskoj ambasadi u Hrvatskoj, Kineskom radio Intenacionalu i kineskoj kompaniji Huavej. Prijemu je prisustvovao zamenik šefa Zavoda za koordinaciju šangajskog EKSPO-a Huang Điandži koji se nalazi u poseti Hrvatskoj.

Prijemu zahvalnosti za EKSPO u Šangaju

Hrvatski vicepremijer i ministar inostranih poslova Goran Jandroković je izjavio da je Svetsku izložbu u Šangaju posetio do sada najveći broj posetilaca, učestvovalo je najviše zemalja i bio je najuspešniji u istoriji održavanja ovakve vrste manifestacija. Kao prijatelj Kine, Hrvatska je još jednom izrazila zahvalnost na podršci i pomoći kineske vlade i Šangaja za uspešno učešće na EKSPO-u. On je rekao da je šangajski EKSPO dalje unapredio međusobno upoznavanje hrvatskog i kineskog naroda i izrazio uverenje da će veći broj kineskih turista nakon EKSPO-a posetiti Hrvatsku.

Kineski ambasador u Hrvatskoj Šen Džifej je rekao da je pod vođstvom kineske vlade i u organizaciji Zavoda za koordinaciju, šangajski EKSPO bio veoma uspešan. Hrvatski paviljon je bio veoma posećen na EKSPO-u, hrvatske kolege na EKSPO-u su kineskim i svetskim posetiocima svestrano pokazali hrvatsku istoriju, moderni život i bogatu kulturnu baštinu.

Šen je naglasio da je šangajski EKSPO dobra platforma za unapređenje kinesko-hrvatskih odnosa i razvoj prijateljstva između naroda dveju zemalja. On se nada da će obe strane na ovom novom početku uložiti zajedničke napore za produbljivanje svestranih partnerskih odnosa saradnje između Kine i Hrvatske.

Izvor:http://serbian.cri.cn