Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineski ambasador u BiH sastao se sa premijerom Kantona Sarajevo

Kineski ambasador u BiH Vang Fuguo je 11. marta sastao se sa premijerom Kantona Sarajevo Fikretom Musićem. Oni su razmenili mišljenja o privrednoj i kulturnoj saradnji. Musić je obrazložio situaciju i plan razvoja Kantona Sarajevo. Kao glavni grad BiH i Federacije BiH, Sarajevo ima dobru industrijsku osnovu i
Kineski ambasador u BiH sastao se sa premijerom Kantona Sarajevo
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Vang Fuguo sastao se sa premijerom Kantona Sarajevo Fikretom Musićem

Kineski ambasador u BiH Vang Fuguo je 11. marta sastao se sa premijerom Kantona Sarajevo Fikretom Musićem. Oni su razmenili mišljenja o privrednoj i kulturnoj saradnji.

Musić je obrazložio situaciju i plan razvoja Kantona Sarajevo. Kao glavni grad BiH i Federacije BiH, Sarajevo ima dobru industrijsku osnovu i veliki potencijal za razvoj, rekao je on i izrazio nadu da će više kineskih kompanija investirati u Sarajevo, čemu će vlada Kantona Sarajevo pružiti svestranu podršku.

Vang Fuguo je izjavio da su se odnosi izmedju dve zemlje, za 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dobro razvijali. Kina će ulagati dalje napore za unapređenje razvoja saradnje u svim oblastima izmedju dve strane. Položaj Kantona Sarajevo je vrlo važan u BiH, pa kineska strana želi dalje jačanje razmene i saradnje.

Izvor:http://serbian.cri.cn