Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineske kompanije žele da grade brzu prugu Beograd-Budimpešta

Kineske kompanije žele da grade brzu prugu Beograd-Budimpešta


Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je u utorak da su kineske kompanije spremne da investiraju u brzu prugu izmedju Beograda i Budimpešte. U saopštenju se navodi da su predstavnici kineske ambasade u Beogradu aktuelizovali tu ideju iz 1992. godine u jasnoj nameri da investiraju novac, opremu i radnu snagu,

Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je u utorak da su kineske kompanije spremne da investiraju u brzu prugu izmedju Beograda i Budimpešte.

U saopštenju se navodi da su predstavnici kineske ambasade u Beogradu aktuelizovali tu ideju iz 1992. godine u jasnoj nameri da investiraju novac, opremu i radnu snagu, a da u projekat budu uključene srpska, madjarska i kineska strana.

Kako je istaknuto, analize su nedvosmisleno pokazale opravdanost investicije i da je moguće napraviti železničku vezu sa vozovima koji saobraćaju izmedju Srbije i Madjarske brzinom većom od 300 kilometara na sat.

Po rečima šefa ekonomskog odeljenja kineske ambasade u Beogradu Ču Lijankija, kineske kompanije su spremne da učestvuju u finansiranju tog projekta, obezbedjene su kreditne linije i praktično nema nijedne prepreke koja bi sprečila da se ta stara ideja pretoči u delo.

Kineska strana insistira da bude partner i praktično poveže dve zemlje, Srbiju i Madjarsku, kako bi se u veoma kratkom roku stvorili svi preduslovi da se započne ovaj posao, navodi se u saopštenju.

Izvor: serbian.cri.cn