Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineske kompanije zainteresovane za obilaznicu oko Beograda

Kineske kompanije zainteresovane za obilaznicu oko Beograda


Ministarstvo saobraćaja Srbije i preduzeće Koridori Srbije vode intenzivne pregovore s brojnim zainteresovanim kompanijama za završetak obilaznice oko Beograda, među kojima su i kineske, javio je Tanjug. U Koridorima Srbije je agenciji Tanjug rečeno da se očekuje da uskoro bude izabran izvođač radova. Razgov

Ministarstvo saobraćaja Srbije i preduzeće Koridori Srbije vode intenzivne pregovore s brojnim zainteresovanim kompanijama za završetak obilaznice oko Beograda, među kojima su i kineske, javio je Tanjug.

U Koridorima Srbije je agenciji Tanjug rečeno da se očekuje da uskoro bude izabran izvođač radova. Razgovori se vode s kompanijama iz Kine, Češke, Azerbejdžana i Italije, a zainteresovanost je pokazala i jedna palestinska građevinska firma.

Planirano je da obilaznica oko Beograda, koja je važan deo putnog Koridora 10, bude završena za godinu i po dana.

Posao će dobiti firma s najpovoljnijom ponudom, ali će morati da uradi posao u najkraćem mogućem roku.

"Iako će se ugovor sklopiti na dve godine, insistiraćemo da se radovi izvode u tri smene kako bi bili završeni u roku od godinu i po dana", ističu u Koridorima Srbije.

Završetkom radova na obilaznici, kao i na mostu preko Dunava Zemun – Borča, stvoriće se uslovi da se tranzitni saobraćaj izmesti iz Beograda.

Na obilaznici se trenutno radi gradnja punog profila autoputa - šest traka na deonici od Dobanovca do Batajnice u dužini oko tri kilometara, a radovi treba da počnu i na levoj traci od Batajnice do Ostružnice, odnosno mosta preko Save.

Radove finansira Evropska investiciona banka, a investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Takođe, Putevi Srbije su raspisali tender za drugu fazu petlje Orlovača i petlju Petlovo Brdo.

Preostala je izgradnja 20 kilometara polu-autoputa od mosta na Savi do tunela Straževica, i 10 kilometara punog profila autoputa sa šest traka, na deonici od tunela Straževica do petlje Bubanj potok.

Obilaznica oko Begrada biće dugačka oko 47 kilometara i imaće pun profil autoputa.

U budućnosti je predviđena izgradnja još jedne deonica od Bubanj Potoka do Pančeva u dužini oko 22 kilometra.

Izvor: serbian.cri.cn