Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineske kompanije zainteresirane za ulaganja u BiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić susreo se juče s predstavnicima kineskih kompanija Bi Chunjiangom (Harbin Xinbeiyuan Power Equipment Manufacturing), Qu Geom (CEBC - Termal Power Construction), te direktoricom kompanije YIHAI Properity Holding Lindom Wong.
Kineske kompanije zainteresirane za ulaganja u BiH
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Tema razgovora bila je zainteresiranost za gradnju, odnosno zajedničko ulaganje u termo, hidro i druge oblike proizvodnje električne energije, što je uvjet za stabilan i siguran rast bosanskohercegovačke ekonomije.
 
Ministar Džindić goste je upoznao o aktualnim projektima koji su u fazi završnih dogovora, kao i novim mogućim projektima iz sve tri oblasti. Kineski su partneri istaknuli kako će svakako pregledati listu od 100 projekata u Federaciji BiH i odabrati one koji su za njih interesantni.
 
Također, sukladno dogovoru s ministrom Džindićem, partneri iz Kine posjetit će i JP Elektroprivredu BiH, gdje će se sastati sa izvršnim direktorom za strateške investicije Senadom Salkićem, te razgovarati o mogućim opcijama suradnje.
 
Kineski partneri su iskazali zadovoljstvo današnjim susretom. Pozivajući se na tradicionalno dobre odnose BiH i Kine, smatraju da će novi strateški projekti biti rađeni u suradnji s njihovim kompanijama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Izvor: poslovnojutro.ba