Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kineska tvrtka CCECC želi ulagati u BiH


Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sa predstavnicima kineske kompanije CCECC

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas u posjetu predstavnike kineske kompanije CCECC: Liu Yulinga i Cao Chena s izaslanstvom. Predstavljajući svoju kompaniju naveli su da je CCECC projektirala i gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata u cijelom svijetu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sa predstavnicima kineske kompanije CCECCPredstavnici ove korporacije izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju Bosnu i Hercegovinu i BiH koju smatraju starim i dobrim prijateljem Kine. Istaknuli su da tijekom realizacije velikih projekata, kao što su izgradnja željeznica i cestovne infrastrukture, preferiraju rad s lokalnim partnerima i podizvođačima.
 
„Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija CCECC izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Vjerujem da možemo ostvariti rezultate koji će se u FBiH i BiH očitovati kroz ulaganja i otvaranjenovih radnih mjesta u svim dijelovima BiH. Za Federaciju BiH i BiH veoma je važna izgradnja koridora Vc, posebno u trenutku kada nije izgledna konstrukcija financiranja cijele cijele dužine kroz BiH za što postoji mogućnost kroz ovu suradnju.“, izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Izvor: vecernji.ba